Kevätlukumaraton - päivittyvä postaus (klo 22.00)

Aloittelen Kaikkea kirjasta -blogin emännöimän Kevätlukumaratonin aivan sen viime metreillä eli maraton starttaa blogissani lauantaina 26.5.2018 klo 22.00 ja päättyy sunnuntaina 27.5.2018 klo 22.00. Päivittelen maratonkuulumisiani tähän postaukseen, ja twitteriinkin saattaa ilmaantua statuspäivityksiä.


Lauantai klo 22.00. Lukumaraton alkaa ranskalaisen illan merkeissä. Valikoin lukupinostani maratonin aloituskirjoiksi novelleja ja lyhyen uutuusdekkarin:Lauantai klo 22.50: 70 sivua Kalmakääryleitä murhakastikkeessa -dekkaria luettu. Kirjan nimi ei johda harhaan: paljon, paljon puhetta ruuasta! Sivulauseissa on tapahtunut kaksi murhaa, mutta niille suotu huomio on ollut hämmentävän pientä. Taidanpa vaihtaa kirjaa ja kokeilla Makinen novelleja.

Sunnuntai klo 14.40: Kalmakääryleitä murhakastikkeessa osoittautui niin heppoisen keveyksi kirjaksi, että mielenkiintoni lopahti noin 120 sivun paikkeilla ja päätin jättää kirjan kesken. Murhajuttu ei ollut edennyt mihinkään, sen sijaan Lyonin bouchoneissa oli tullut pyörittyä ja ruokalehden päätoimittajan ulkonäköä- ja asua oli ihasteltu sivutolkulla... huokaus.

Makinen novellikokoelmasta on lukenut vasta ensimmäisen novellin, mutta sen perusteella kokoelma vaikuttaa tosi lupaavalta. Kaunista, sujuvaa tekstiä ja ihmismielen tutkiskelua - tämän kirjan luen varmasti loppuun.

Aloittelin eilen illalla Eppu Nuotion ja Pirkko Soinisen dekkarin Sakset tyynyn alla, ja se on edennyt noin 120 sivua. Kepeä, taidemaailman liepeillä liikkuva tarina on ollut leppoisaa luettavaa, joten tämän parissa on hyvä jatkaa maratonia.

Sunnuntai klo 22.00: Ns. lukumaraton päättyy. Tiesin jo etukäteen, etten oikein ehdi kunnolla lukemaan muilta pakollista hommilta, mutta silti arvelin, että ehtisin sentään lukea edes vähäsen. Sain kasaan 272 sivua, mikä tuntuu kovin vähäiseltä, mutta olisi tietenkin pitänyt ymmärtää jättää koko maraton väliin... laariin kertyi yksi kesken jäänyt dekkari, yksi noin puoleen väliin luettu dekkari (Sakset tyynyn alla) ja yksi Makinen novelli, joka oli maratonvuorokauden parasta antia. Näin tällä kertaa - onneksi kesällä on tulossa uusia lukumaratonpäiviä ja minäkin ehdin kunnolla mukaan lukukarkeloihin. 😊 Kiitokset silti Kaikkea kirjasta -blogille emännöinnistä!

Kommentit

 1. Mukavaa maratonia! Olen joskus muinoin lukenut yhden Andrei Makinen teoksen ja muistelen vaikuttuneeni siitä. Pitääpä tutustua noihin novelleihin. Tuun vielä kurkkaamaan, mitä olit niistä mieltä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Novellikokoelma on minulla vasta alullaan, mutta uskallan jo nyt suositella sitä, hyvältä vaikuttaa.

   Poista
 2. Hyvää lukumaratonia. Kiva kuulla miten maraton etenee. Itse en ole koskaan osallistunut maratonille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Rohkeasti vaan kokeilemaan, jos kiinnostaa... kesällä on tulossa useampikin lukumaraton, ja itsekin aion osallistua niihin jos vain suinkin ehdin. Lukuaikaa on silloin toivottavasti hieman enemmän kuin nyt. :)

   Poista
 3. Kiitos kun osallistuit! Ja tsemppiä kesän lukumaratoineille :) Noi sun lukemasi kirjat vaikuttivat hyvin mielenkiintoisilta johonkin loppukesän iltaan, katsotaan miltä se elokuun alku sitten näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kesäkuun maraton jää minulta väliin, mutta heinäkuun ja elokuun suhteen näyttää jo paremmalta.

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.