NY Times By the Book Tag

Viime vuoden puolella kirjablogeissa kiersi NY Times By the Book Tag -niminen haaste / kysymyslista, jonka bongasin ainakin blogeista Kirjakirppu ja Hurja Hassu Lukija. Pääsiäisen ratoksi päätin vastailla kysymyksiin, ja jos joku muukin matti myöhäinen innostuu tästä, niin tagin saapi napata omaan blogiinsa.

Haasteen kysymykset ovat:

1. What book is on your nightstand now?

Minulla on kesken kaksi kirjaa: Maria Semplen Missä olet, Bernadette? ja Alice Hoffmanin Ihmeellisten asioiden museo. Molemmat kirjat aloitin pääsiäisen alla, ja tällä hetkellä Bernadetten tarina etenee joutuisammin. Eli: olen koukussa tähän hulluun ja hauskaan ja omalla tavallaan surulliseen kirjaan - huippulöytö kirjastosta! Hoffmanin kirja on majaillut omassa hyllyssäni pitkään, ja ensimmäiset 50 sivua tuntuivat lupaavilta. Noin sadan vuoden takainen New York ja sen ihmeelliset otukset saavat silti odottaa, että saan ensin selville, miten elämässään vähän sivuraiteilla ja hukassa olevalle arkkitehti-Bernadettelle käy.


Sitten on pari kokoelmakirjaa, joiden suhteen olen kahden vaiheilla: jatkaako lukemista nyt vai joskus myöhemmin? Ursula K. Le Guinin Maameren tarinat ovat keikkuneet lukulistallani ties miten pitkään, ja kuluneella viikolla sain luettua loppuun sarjan ensimmäisen kirjan, Maameren velho. Se oli hyvä, mutta... lainaamassani kokoelmassa on yhteensä neljä osaa, enkä ehkä tällä hetkellä halua uppoutua Maameren ja Ged-velhon vaiheisiin tämän enempää. Saatanpa säästellä loput osat (ja kirjaston hyllyssä näkemäni toisen kokoelmakirjan) kesälomalle. 

Douglas Adamsin Linnunrata-sarjasta luin hiljattain uudelleen ensimmäisen osan (on hyvä edelleen!), ja jatko-osien pariin jatkaminen kutkuttaisi, kun tarinan pikku yksityiskohdat ovat tuoreessa muistissa (esim. neljännen osan otsikon idea). Hmmm... älä hätäile.



2. What was the last truly great book that you read?


Erika Vikin Hän sanoin nimekseen Aleia -  ♥!

3. If you could meet any writer – dead or alive – who would it be? And what would you want to know?

Hankala kysymys. Olen enemmän kiinnostunut kirjailijoiden tuotoksista kuin heistä itsestään. Mutta menisin mieluusti kesä-heinäkuun vaihteessa Edinburghin komisario Rebus -festareille, jossa juhlistetaan Rebuksen 30-vuotista (!) taivalta kirjamaailmassa. Näillä festareilla olisi kiva fanityttöillä ja pyytää vaikkapa nimmari Ian Rankinilta. Ensimmäinen Rebus-dekkari ilmestyi vuonna 1987. Itse hyppäsin Rebuksen kyytiin vasta aivan muutama vuosi sitten, ja lukemattomia Rebus-dekkareita riittää vielä jokusen osan verran.

4. What books might we be surprised to find on your shelves?

Jos kirjahyllystäni alkaa löytyä puutarhanhoito-oppaita ja self-help -tyylisiä kirjoja, elämässäni ja päänupissani on selkeästi tapahtunut iso muutos.

5. How do you organise your personal library?

Organisointi-intoni ei yllä henkilökohtaiseen kirjahyllyyni. Kirjojeni järjestys heijastelee luonteeni sitä puolta, jolle ei ole niin nöpönuukaa miten asiat ovat. Riittää, että tiedän suurin piirtein, missä jokin kirja sijaitsee. Aakkos- tai vaikkapa genrejärjestyksen ylläpitoon intoni ei riitä, mutta erään hyllyn järjestelin värien mukaan. Mutta kirjoja tulee ja kirjoja menee, joten uudelleen järjestely voisi olla paikallaan. Mietin viikolla, mihin ihmeeseen sijoitan Zadie Smithin uutukaisen Swing Time, jossa on upea, keltainen kansilehti... :


Sarjakuvia pujahtelee satunnaisesti minne sattuu. Rachel Rising -sarjan kaksi ekaa osaa ovat näköjään valkoisessa hyllyssä ja loput ilmeisesti muiden sarjakuvien kanssa. :)

6. What book have you always meant to read and haven’t got round to yet? Anything you feel embarrassed never to have read?

Olen päässyt irti kirjojen lukemattomuuteen liittyvistä nolouden tunteista. Mm. kieltäydyn tuntemasta häpeää siitä, että Rikos ja rangaistus ei edennyt kolmannellakaan yrittämällä kuin hieman yli sadan sivun (sen yrityksen jälkeen kotonani ollut kirja lähti kiertoon). Klassikkopuolelta haluaisin saada luetuksi Marcel Proustin Kadonnutta aikaa etsimässä -sarjan, josta on houkuttelevasti näkynyt uusia painoksia kirjakaupoissa. *Vielä* en ole alkanut kerätä sarjaa itselleni. Pitäisi ehkä kokeilla ensin kirjaston kappaleella, miltä sarja maistuu.

7. Disappointing, over-rated, just not good: what book did you feel you were supposed to like but didn’t? Do you remember the last book you put down without finishing?

Suurin odotuksin aloittamani Siri Kolun Finlandia Junior -voittajakirja Kesän jälkeen kaikki on toisin jäi minulta kesken. Kirjan hienous ei kerronnan osalta avautunut minulle, ja liiallinen aiheen alleviivaus karkotti minut kirjan ääreltä. Olin aiemmin lukenut Kolulta Me Rosvolat -sarjaa, ja hyppäys täysin toiseen tyyliin ei toiminut minulle.

Viimeksi taisin jättää kesken Rodrigo Hasbúnin kirjan Kiintymyksiä. Kirjan takakansi sai minut kiinnostumaan: "Tositapahtumiin perustuva Kiintymyksiä kertoo kiehtovan Ertlin perheen tarinan. Toisen maailmansodan aikaan natsien propagandafilmejä kuvannut Hans innostuu löytöretkeilystä ja lähtee etsimään legendaarista inkakaupunkia Paititía tyttärensä Monikan kanssa. Seikkailu Amazonin viidakossa on kohtalokas, ja perhe alkaa ajautua erilleen." Olin pettynyt, kun lyhyt kirja hyydytti lukuintoni jo puolen välin tienoilla. En saanut kirjan tapahtumista otetta, enkä viitsinyt kamppailla hajanaiselta tuntuneen kirjan kanssa enempää vaan palautin sen takaisin kirjastoon.

8. What kinds of stories are you drawn to? Any you stay clear of?

Hmm, pidän hyvistä tarinoista. Kaikenlaiset parisuhdekeitokset yleensä kiinnostavat (paitsi aivan hömpät ja Harlekiinit), ja dekkareista pidän myös. Fantasiaa on kiva lukea realistisempien kirjojen välissä, ja sarjakuvaromaaneista olen myös innostunut blogiaikana.

Kierrän tavallisesti kaukaa sotaisat kirjat, ja raakuuksista en nauti edes dekkareissa. Nyyhkykirjat eivät myöskään houkuttele. Tietokirjoja luen vähän vapaa-ajalla, mutta en silti luokittele niitä pysyn kaukana -osastolle.

9. If you could require the president to read one book, what would it be?

Nykyajan (maailman)poliittinen elämä lienee sen verran kuormittava, että soisin presidentin irrottavan ajatukset välillä muihin asioihin. Hyvän dekkarin avulla se onnistuu erinomaisesti, ja suosittelenkin presidentille Donna Tarttin Jumalat juhlivat öisin -kirjan klassisen kirjallisuuden piireihin sijoittuvaa murhamysteeriä. Ja jos kirja on jo tuttu, se kestää mielestäni erinomaisesti uusintaluvun.

10. What do you plan to read next?

Lukusuunnitelmani ovat parhaimmillaankin epämääräisiä, ja ne saattavat vaihtua toisenlaisiksi, jos luettavaksi suunniteltu kirja ei kiinnostakaan. Mutta näitä oman hyllyn kirjoja olen katsellut "sillä silmällä":


Lauren Beukesin Zoo City on kiehtonut minua jo pitkään, ja Enni Mustosen sarja myös. Sen kaikki osat odottavat omassa hyllyssäni, ja luulen, että sarja olisi sopivan kevyttä ja mukavaa luettavaa juuri tähän hetkeen. Jules Vernen Kahden vuoden loma-aika -poikakirja on päätynyt minulle divarista, ja siitä saisin haastepisteen Ajattomia satuja ja tarinoita -haasteeseen.

***

Iloista pääsiäisen aikaa kaikille & hyviä hetkiä kirjojen ja muiden mukavien asioiden parissa!



Viimeinen kuva Wikimedia Commons -palvelusta: By Siddharth Mallya - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=22440687

Kommentit

  1. Tällaiset haastejutut on kivoja, voisinpa tähän itsekin tarttua, kunhan ehdin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kiva ja helppo - tarvitsi vain vastata kysymyksiin. :) Nämä ovat mukavaa vaihtelua "tavallisten" kirjajuttujen lomassa. Hauskaa, jos innostut vastailemaan tähän!

      Poista
  2. Onpa hauska kirjahaaste ja kiinnostavat kyssärit. Täytyypä harkita josko pöllisi itselleenkin, joten kiitos vinkistä!
    Tykkäsin Hoffmanin Ihmeellisten asioiden museosta. Se oli jotenkin maagisen tunnelmallinen! Bernadetteä olen lääppinyt kirjastossa, mutta en ole lainannut enkä siis lukenut. Olen vieläkin harkintavaiheessa.

    Minulla on sama kuin sinulla eli kiinnostaa ne kirjat huomattavasti enemmän kuin niiden kirjoittajat. Joskus jopa pelottaa lukea kirjailijasta (jonka kirjoista pitää), koska pelottaa että kirjailija onkin jollakin tavalla itselle epämieluisa. Voiko hänen kirjojansa sen jälkeen enää lukea ilman, että kirjailijan (itselle epämieluisa) persoona kummittelee taustalla. :D

    Näitä oli kiva lukea! Minua ujosti kiinnostelee tuo Beukesin Zoo City, mutta senkin lukemista vielä ehkäilen.

    Maittavaa pääsiäspäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hoffmanin kirja on ollut yllättävän hyvä. Olen lukenut häneltä aiemmin Punaisen puutarhan, ja se oli semmoinen keskinkertaisen kiva kirja, mutta tämä nyt aloittamani vaikuttaa paljon paremmalta. Ostin sen aikoinaan omaksi osittain kauniin kannen houkuttelemana, mutta onneksi sisältö vaikuttaa yhtä kiinnostavalta kuin takakansi antaa ymmärtää. :)

      Olen joskus koettanut lukea kirjailijoiden haastatteluja yms. lehtijuttuja, mutta täytyy todeta, että useinkaan heidän elämänsä tai sanottavansa ei vaikuta niin kiinnostavalta kuin kirjat. Ja tosiaan, aina on tuo vaara ettei kirjailijan persoona miellytä. Parempi pysytellä turvallisen välimatkan päässä :D.

      Poista
  3. Kiitos Marika, olipa kiva lukea vastauksesi :)
    Minua kiinnostavat kirjailijat ja kuuntelen heitä mielelläni. Messuilla on vain liian meluisaa, joten katson ennemmin telkkarista/netistä ja luen artikkeleita. Jos luen kirjan, luen myös mitä netissä kirjoitetaan kirjailijasta.
    ps. minulta löytyy muutama puutarhakirja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Minäkin koetin joskus ottaa tavakseni kurkata edes perustietoja kirjailijasta kirjan lukemisen jälkeen, mutta ei siitä mitään tullut... kirjan kansiliepeen tiedot riittävät minulle. :)
      No, jos on syntynyt viherpeukalolla varustettuna muutama puutarhakirja lienee paikallaan :)

      Poista
  4. Tätä oli kiva lukea!
    Minä olen lukenut Bernadetten ja Ihmeellisten asioiden museon ja tykkäsin molemmista. Linnunrata on kyllä sekin mainio! Olen lukenut sen yläaste-lukioikäisenä ja sen ekan osan useaan kertaan. Viimeksi kuuntelin kaikki äänikirjoina englanniksi ja voi että miten oli mainio kokemus. Siitä oli suuri etu, että kuuntelin kaikki putkeen ja tapahtumat olivat tuoreessa muistissa.

    Mun kirjahyllyissä on aika samantyylinen järjestys. Paitsi että värien mukaan en ole järkännyt. Sarjakuvia olen yrittänyt laittaa erilleen, mutta kummasti ne päätyvät usein juuri tuolla lailla vähän minne sattuu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistelen, että Bernadette-kirja oli jossain vaiheessa esillä useammassa blogissa, mutta minulla meni kirja silloin täysin ohi. Onneksi nappasin sen nyt luettavakseni. Bernadette oli nimittäin minun pääsiäiseni ehdoton tähti. :)

      Sarjakuvilla on kummallinen taipumus livahtaa outoihin paikkoihin... niitä on niin helppo napata luettavaksi, mutta palauttaminen "oikeaan" paikkaan ei jostain syystä ole lainkaan yhtä helppoa. :D Albumeja tulee tungettua mihin niitä sattuu mahtumaan ja sitten jossain vaiheessa huomaan, että jahas, sarjakuvia on taas siellä sun täällä.

      Poista
  5. Tosi kiva haaste! Pistän muistiin blogiluonnoksiin, jos joskus innostuisi vastaamaan :)

    Haluaisin myös kommentoida monia vastauksiasi, mutta jospa nyt rajoitan muutamaan kohtaan. Ensinnäkin tuo Bernadette-kirja kuulostaa tosi mielenkiintoiselta, klikkasinkin sen jo Goodreadsissa talteen lukulistan jatkoksi.

    Toisekseen tuo, että kirjailijoista ei halua tai kiinnostakaan aina tietää paljon, pätee myös minuun. Minulla on käynyt esimerkiksi yhden kotimaisen kirjailijan kanssa niin, että kuulin hänen haastattelunsa eräässä tapahtumassa ja sain hänestä niin ylimielisen kuvan, etteivät kirjatkaan kiinnostaneet enää. (Tämä mielikuva onneksi korjaantui, kun hän julkaisi täysin toisentyylisen kirjan kuin aiemmat ja tykästyin siihen kovinkin paljon - ennakkoluulo persoonaa kohtaan painui onneksi unholaan).

    Niin ja sitten vielä se, että itse säilytän sinnikkäästi Rikosta ja rangaistusta kirjahyllyssä, useiden tyssänneiden lukuyritysten jälkeenkin. Olen kuullut, että kirjassa on kaikenlaisia epäloogisuuksia (tyyliin se, missä kerroksessa tms. päähenkilön asunto on, vaihtelee), joten yritän seuraavalla lukukerralla vaikka sitten bongailla niitä.

    Hyvää pääsiäispyhien jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla tämä kysymyslista majaili luonnoksissa noin puoli vuotta. :) Näitä kysymyshaasteita on kiva ottaa talteen ja vastailla sitten ajan kanssa, kun siltä tuntuu.

      Heh, tsemppiä vaan R&R:n kanssa. Täytyy myöntää, etten tullut kiinnittäneeksi omilla lukukerroillani huomiota siihen, majaileeko päähenkilö aina samassa kerroksessa... taisin keskittyä lähinnä siihen, että pysyn ylipäänsä hereillä ja saan tekstiä edes vähän eteenpäin. R & R oli mielestäni todella pitkäveteinen ja raskaslukuinen kirja, ja muistoni lukuyrityksistä ovat aika tuskaisia. :D

      Kiitos, mukavaa pääsiäisien viimeistä päivää myös sinulle!

      Poista
  6. Hauska haaste ja paljon tuttuja kirjoja! Minäkin pidin Ihmeellisten asioiden museosta ja Erika Vikin fantasiatrilogian avaus oli hieno. Tuli myös muistoja mieleen, luin Maameren tarinat ja Linnunradan käsikirja liftareille teinivuosina ja pidin niistä kovasti.

    Minäkin aiemmin välttelin tutustumasta kirjailijoihin, mutta nyt bloggaamisen kautta on tullut käytyä enemmän kirjailijatapaamisissa. On ollut kiinnostavaa kuulla kirjailijoiden kertovan omasta kirjoitusprosessistaan tai kirjojensa taustoista.

    Hyviä lukuhetkiä pääsiäispyhiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luin teininä fantasiaa (mm. hurahdin täysillä Taru Sormusten herrasta -kirjaan), mutta jostain syystä Maameren tarinat jäivät lukematta. Ehkä ne eivät näin aikuisena tehneet niin suurta vaikutusta, ja lukemalleni ekalle osalle olen miettinyt kolmea tähteä Goodreadsiin. Scifiä olen jopa vältellyt, mutta Linnunrata-"trilogia" on selvästi kuin minulle kirjoitettu.

      Kiitos! Toivottavasti sinullakin on ollut mukavat pääsiäispyhät. :)

      Poista
  7. Aleia on ihana! Sain itsekin sen viimein loppuun ja nyt pitäisi kirjoittaa kritiikki Risingshadow-sivustolle. Ei ole vaikeaa kehua. ♥

    Minullakin on sekalainen järjestys hyllyissä ja tiedän silti melko tarkkaan mikä on missäkin. Etenkin kun viimeisen vuoden aikana pienetnyt kokoelmaa sadoilla kirjoilla niin helpottuu sellaistenkin teosten löytäminen, joista ei ole ihan varma, minne tyrkkäissyt. (Siskoillani on myös lainassa kymmeniä kirjojani, joten koko kirjastoni ei ole yhdessä osoitteessa.)

    Oletko luenut tuon Yösirkuksen, jonka huomasin pilkistävän hyllystäsi? Luin Stephanie Garberin kevään uutuuden Caravalin (ihana ♥) ja sitä on monessa paikkaa verrattu Yösirkukseen. Teos löytyy omastakin hyllystä kirpparilöytyönä (ja bongasin sen välistä kirjanmerkin omistettuani kirjan jo aikankin pari vuotta), mutta en oel vielä ehtinyt lukemaan.

    Zoo City pitäisi itsekin lukea. Kiinnostaa myös Beukesin aiemmin suomennettu Säkenöivät tytöt.

    Luin viime vuoden Pride-viikon aikaan tuon Kolun kesän jälkeen kaikki on toisin, ja vaikka minusta oli hienoa, että teemaan oli tartuttu, ei kirja herättänyt minussa vahvoja tunteita. Olen samaa mieltä alleviivaavuudesta, oli makuuni liian laskelmoiva.

    Nämä tagit ja haasteet ovat hauskoja. Pitääpä katsoa, jos tulee itsekin näihin vastailtua lähiaikoina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi miten kiva, että pidit Aleiasta! Mahtava kirja, maltan tuskin odottaa että jatko-osa ilmestyy. :) Ja vähän pelottaakin, onko se samalla tasolla ensimmäisen osan kanssa...

      Olen lukenut Yösirkuksen, ja se oli upea, maaginen kirja, jonka maailmaan uppouduin tosi tiiviisti. Hieman siis epäilyttää, kun Caravalia on verrattu siihen, mutta varmaankin Caravaliakin tulee kokeiltua. Yösirkus kannattaa lukea, se on aika omalaatuinen kirja. Ei mitään maailman vauhdikkainta fantasiaa, mutta minä pidin sen verkkaisuudesta viiden goodreads-tähden verran.

      Mukavaa, jos innostut vastaamaan tähän. Kysymykset ovat ajattomia :).

      Poista
    2. Kuulostaa lupaavalle tuo Yösirkus, olen siirtänytkin sen nyt hyllystä lukupinoon. Tuo Caravalkin on melko hidastempoinen, mutta ei ollenkaan huonolla tavalla, asiat avautuvat pikkuhiljaa ja itse ainakin olin ihan lumoutunut, enkä aavistanut tapahtumia ennakkoon. Vaikka joitakin nuortenkirjojen tyypillisiä aineksia Caravalissa olikin, se oli minusta silti hyvin omanlaisensa ja kiehtova maailma.

      Poista
    3. Onpa mukavaa kuulla, mitä pidät Yösirkuksesta. Itse aloin nyt miettimään, josko ottaisin sen uusintalukuun. :)

      Poista
  8. Kiinnostavia vastauksia! :-) Erityisen lohdullista lukea, että meitä on muitakin, jotka ei pidä kirjahyllyään tietyssä orjallisessa järjestyksessä. <3 Toisinaan tuntuu siltä, että kirjamaailmassa useimmat järjestävät hyllynsä pilkuntarkasti jotain tiettyä tyyliä noudattaen. Oma hyllyni on noudattaa lähinnä tuota kuvaamaasi "mihin nyt näyttää mahtuvan"-tyylisuuntaa. :-D

    Kiinnostava toi kysymys "What kinds of stories are you drawn to?" sillä tajusin just, että olen itse tällä hetkellä aika kyllästynyt parisuhdekuvauksiin, mutta kaipaan kovasti kuvauksia ystävyydestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin mieltymykset tietynlaisten kirjojen suhteen vaihtelevat. Juuri nyt parisuhdekuvaukset ovat pinnalla, mutta eihän niitäkään aina jaksa lukea. Kevyt viihdyttävä kirja tuntuu vetoavan minuun eniten juuri nyt, sillä arjessa on niin paljon kaikkea muuta puuhaa etten jaksa syventyä kovin raskaisiin kirjoihin. Kepeitä dekkareita onkin tullut luettua viime aikoina useampia. :)

      Kirjahyllyjen järjestyksestä tai sen puuttumattomuudesta en ole jaksanut stressata enää vuosiin. Olen todennut, ettei se kannata sillä jos saankin jonkun järjestyksen aikaiseksi, en jaksa ylläpitää sitä kovin kauaa ja pian ollaan jälleen sekavan järjestyksen parissa. :)

      Poista
  9. Tämä oli hauska haaste, mukavaa lukea vastauksiasi! :) Tosin tuskin ehdin ja jaksan vastata itse tähän ainakaan tähän hätään.

    Muistan, miten Missä olet, Bernadette alkoi kiinnostaa minua jo melkoisen pian sen ilmestyttyä, mutten koskaan ole saanut aikaiseksi tarttua siihen - ehkä vielä joskus. :P Linnunradan luin viime vuonna ja pidin siitä. Syrjästäkatsojan tarinoita-sarjasta minulla on neljä osaa hyllyssäni, mutten ole lukenut vielä yhtäkään. Olen ajatellut kuitenkin tarttua ainakin tuohon Paimentyttöön tämän vuoden aikana. Mutta sitten minä taas kuulun niihin ihmisiin, jotka eivät pitäneet Jumalat juhlivat öisin-romaanista - en edes ole varma, uskallanko tarttua Tarttin muuhun tuotantoon.

    Ihmeellisten asioiden museo alkoi kiinnostaa minua vastaustesi ansiosta. Täytyy lisätä sekin lukulistalleni! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmeellisten asioiden museo on ollut yllättävän hyvä. Alan jo lähestyä kirjan puoliväliä, ja vaikka juoni edistyy hitaanpuoleisesti, olen tykännyt New Yorkin vuoden 1911 tunnelmista. Kirjassa on mukana aika paljon kaupungin historiaa, joten sen lukeminen on ollut kiinnostavaa senkin vuoksi.

      Tarttin kirja jakaa mielipiteitä, mutta minulle Jumalat juhlivat öisin on ollut huippukirja. Tykkäsin kuin hullu puurosta :D.

      Poista
  10. Kysymykset kuulostivat niin tutuilta, että piti oikein tarkistaa, olenko joskus vastannut näihin. Vastaukset löytyivät tasan vuoden takaisesta postauksesta. Oli mukavaa lukea sinunkin vastauksesi. Erika Vikin kirja alkoi kiinnostaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kannattaa tutustua Vikin kirjaan. Sinähän luet fantasiaa, jos oikein muistan, joten tätä uutuutta kannattaa kokeilla. Hieno kirja, ja jatko-osa on luvassa jo syksyllä. :)

      Poista
  11. Hauska haaste, katsotaanpa riittäisikö jossain välissä hetki vastailuun :-)
    Tuo Hoffman pitää kyllä hankkia luettavaksi. Siitä on nyt tullut vastaan niin paljon kehuvia kommentteja.

    Tuossa Enni Mustosen sarjassa olen jo osassa Ruokarouva ja olen kyllä tykännyt kulkea Idan matkassa Kuuluisat historian henkilöt piikatytön näkökulmasta ovat taas vähän erilaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hoffmanin kirja on ollut minulle erittäin positiivinen yllätys. Se on mielestäni paljon parempi kuin Punainen puutarha, jonka olen häneltä aiemmin lukenut. Kirjassa on mukana myös New Yorkin historiaa ja työläisten oloja kuvaavia osuuksia, ja näiden seikkojen nivominen fiktioon on onnistunut mielestäni hyvin.

      Mustosen sarja kiinnostaa minua juuri siksi, että siinä on mukana historiallisia henkilöitä. En ole oikein muistelmien ystävä, joten tämmöinen kevyempi lähestymistapa sopii minulle paremmin. :)

      Poista
  12. Tässä haasteessa näyttää olleen tosi kivat kysymykset. Tuosta Rikoksesta ja rangaistuksesta tuli mieleen, että onkohan se yksi niistä kirjoista, jotka on parhaimpia hyvin nuorena luettuna. Muistelenkohan väärin, että olisin lukenut tuon lukiossa, mutta joka tapauksessa siinä on juttu, joka on jäänyt niin lähtemättömästi ja vaikuttavasti mieleeni, että siteeraan sitä aina välillä vielä nykyisinkin. Sinänsä tietysti ei ole mitään häpeällistä siinä, jos jotain ei ole lukenut. Hassumpaa on käyttää aikansa siihen, että lukee jotain väkisin. Sitäkin kyllä välillä teen, koska on joitain kirjoja, jotka haluan olla lukevat, koska niihin viitataan usein.

    Tuo Proustin sarja muakin kiinnostaisi. Ihailin sitä kirjakaupassa. Olen joskus lukenut viisi ensimmäistä osaa, mutta siitä on niin kauan, että alusta tuo pitäisi aloittaa.

    Tämä oli kyllä tosi mukava ja antoisa tämä sinun postauksesi. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, haasteen kysymykset ovat aina ajankohtaisia ja kiinnostavia kirjojen ystävän näkökulmasta. :) Klassikoiden kohdalla koetan olla pitkäjänteisempi kuin tavallisesti, mutta R & R tuntui aivan ylittämättömältä esteeltä... mutta never say never - ehkä intoudun sen pariin joskus uudemman kerran, vaikka eläkeprojektina :D

      Poista
  13. Kiva haaste, tästä sai paljon lukuvinkkejä! Ainakin Missä olet, Bernadette? hujahti lukulistalleni. Kiitos! :)

    Minulla ihan sama juttu Rikoksen ja rangaistuksen kanssa. Aikani yritin, mutta ei vain lähtenyt. Ainakin kolme aloituskertaa takana minullakin. Nyttemmin romaani taitaakin olla jo uudella lukijalla. Taisin viedä teoksen Kierrätyskeskukseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bernadette-kirja oli todella mainio tuttavuus. Oikea pääsiäisen piristysruiske.

      Kiva kuulla, että minulla joku kohtalotoveri R&R:n suhteen. :) Nostan hattua heille, jotka oikeasti pitävät kirjasta...

      Poista
  14. Näitä haasteita on kyllä mukavaa lukea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva näitä on kirjoittaakin, mukavaa vaihtelua "tavallisten" kirjajuttujen lomassa. :)

      Poista
  15. Nämä haasteet on kivoja ja vastauksia hauska lukea :-)

    Mulla on sama juttu, en oikeastaan ole kiinnostunut tapaamaan kirjailijoita, vaikka tämä kuulostaa todennäköisesti hirveän tylyltä. En kyllä ole sen kiinnostuneempi esim muusikoista joiden musiikkia kuuntelen. Ehkä multa puuttuu joku geeni :-D

    P.s. Ihmeellisten asioiden museo oli mielestäni todella hyvä! Bernadettea en ole vielä lukenut, vaikka se onkin ollut lukulistallani pitkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmeellisten asioiden museo on ollut tosi hyvä. Minulla on enää noin sata sivua jäljellä, ja olen tykännyt kirjan tunnelmasta. Se on jännä sekoitus omituisuutta, historiaa ja pikkuisen romantiikkaakin on mukana. :)

      Poista
  16. Kivoja vastauksia! Taidan laittaa tämän itsellenikin korvan taakse ja vastailla kysymyksiin jossakin vaiheessa.
    Minulla muuten on parhaillaan kesken Jumalat juhlivat öisin. Tykkään tosi paljon, mutta tällä viikolla olen ollut niin kiinni kaikessa muissa kuin lukemisessa, etten ole ehtinyt päiväkausiin lukea sivuakaan. Ehkä tänään pyhäpäivän kunniaksi sitten :)

    Paimentyttö, kuten koko Syrjästäkatsojan tarinoita -sarja on todella hyvä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on mukava haaste, aina yhtä ajankohtainen. :)

      Minäkin olen pitänyt Mustosen sarjasta. Eka osa alkaa olla lopuillaan, ja sehän on ollut oikein leppoisaa luettavaa.

      Poista
  17. No niin, minä tietenkin aloin tutkailla kirjahyllykuviasi. (Luin toki koko jutun😊) Mikäänhän ei ole kiinnostavampaa kuin tutkia puolitutun tai kokonaan vieraan hyllyä. Ja sinulta löytyi Šiškinin Neidonhius. Aah, yhteys on luotu, vaikka monet muut lukemasi kirjat eivät kolahtaisikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toisten kirjahyllyjä on tosi kiva tutkia, ja itselle rakkaiden kirjojen bongaaminen on erittäin mieltä lämmittävää. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.