Naisten aakkoset: N

Naisten aakkoset -haasteen N-kirjain oli minulle hankala, sillä ainoastaan toisen kysymyksen nimi oli minulle itsestään selvä. Pienen mietintätuokion jälkeen löytyivät loputkin ja päädyin näihin nimiin:

Kuka on suosikkikirjailijasi?

Kotimaisissa dekkareissa 1920-luku on ollut viime aikoina pinnalla, ja tähän ajanjaksoon sijoittuvista kirjoista olen eniten pitänyt Nina Hurman Rouge-sarjasta ja sen noir-tyylisestä tunnelmasta. Toivottavasti sarja saa vielä jatkoa!

N niin kuin Norah, Nina ja Ngozi,

Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?

Norah Jonesin esikoisalbumi Come Along with Me on tehnyt minuun vaikutuksen, ja pidän toki hänen muustakin tuotannostaan. Naisen pehmeä ääni sopii hitaasti keinahteleviin jazz-balladeihin. Tässä yksi tyylinäyte esikoislevyltä - Shoot the Moon:


Kaksi vaihtoehtoista kysymystä (voit tietysti vastata molempiin, jos haluat): a) Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin? b) Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille? Tässä myös muut alueet kuin kulttuuri käyvät.

Chimamanda Ngozi Adichie on ollut kuuma nimi tänä keväänä. Koululaisille jaettava feminismikirja herättää tunteita, puolesta ja vastaan. Minä en ole vielä lukenut ensimmäistäkään kirjaa Adichien tuotannosta, ja ehkäpä olisi korkea aika aloittaa. Omassa hyllyssäni majailee Puolikas keltaista aurinkoa, joten se olisi helppo aloitusrasti.

Aikaisemmat aakkosjuttuni:

A-kirjain
B-kirjain
E-kirjain
F-kirjain
G-kirjain
H-kirjain
I-kirjain
J-kirjain

Kommentit

 1. Minustakin N oli aika vaikea kirjain. Adichielta olen lukenut kaksi kirjaa. Häneen kannattaa tutustua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntui hieman hassulta, miten hankalaa näitä n-nimiä oli keksiä. N on sentään meikäläisittäin ihan tavallinen kirjain, mutta nimiä sai silti kaivella muistinpohjilta.

   Poista
 2. Nämä kirjainjutut ovat minusta tosi vaikeita. Hattua nostan teille osaaville!
  Tuo dekkari kuulostaa mielenkiintoiselta ja Adichie myös.
  Yksi N hyllystä poimittu helmi on Nerea Riesco, Espanjaan sijoittuvia historiallisia seikkailuita. Se onki koko N-hyllyni sisältö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä on tosiaan ollut mukava haaste. Nimiä putkahtelee mieleen milloin missäkin, ja olen ottanut tavaksi kirjoitella niitä ylös. Kun kirjaimen kohdalle pääsen, on sitten yleensä ainakin yksi nimi odottamassa jo valmiina. :) Kiitos vinkistä, Riescolta minulla taitaakin olla yksi kirja lukulaitteessa, mutten ole sitä vielä ehtinyt lukemaan.

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.