Pekka Vuori: Korvatunturi - Tarinoita Joulupukin valtakunnasta

Lähikirjastossani on ollut jo jonkin aikaa joulukirjoja näkyvästi esillä. En yleensä niistä suuremmin innostu, mutta päätin napata yhden kirjan mukaan lastenkirjojen teemaviikolleni. Pekka Vuoren Korvatunturi (Otava, 1999) tuntui suomalaiseen jouluun sopivalta kirjalta, joten se päätyi lukupinooni. Vuori on tehnyt kirjaan sekä kuvituksen että tekstin.
Myönnän heti aluksi, että kirjan tekstiosuus jäi omassa lukukokemuksessani kuvituksen varjoon. Tekstissä kerrotaan elämästä Korvatunturilla. Millaisia tonttuja siellä asustaa, missä kääpiötontuilla on asunto, missä Joulupukki lomailee, kuinka hoituu tonttuväen pyykkipäivä ja monta muuta asiaa. Teksti ei ole jatkuvajuoninen, mutta jutut noudattavat vuodenkiertoa. Korvatunturin elämää seurataan uudestavuodesta seuraavaan jouluun. Mukavia juttuja, mutta minulle kirjan kuvitus oli se varsinainen ihastelun aihe. Näissä kuvissa on aitoa joulun taikaa, kauniita värejä, tontttufiilistä ja reipasta menoa. Vaikka en ole kovin kummoinen jouluihminen, Vuoren kuvituksesta välittyy juuri se jouluidylli, jossa voisin jouluni viettää:
Jouluaattoon on noin kuukausi aikaa. Vuoren kuvien kautta matkasin hetkeksi joulun maisemiin. Nyt alkaa jännittäminen: saadaanko jouluksi lunta vai ei? Sataisi edes vähän, sillä vihreät nurmikot latistavat sen vähäisenkin joulutunnelman.
Goodreads: 3 tähteä
Mistä kirja minulle? Kirjaston kirja
Kirjan tietoja:
Pekka Vuori (kuvat ja teksti): Korvatunturi - Tarinoita Joulupukin valtakunnasta
Otava, 1999
82 sivua

Kommentit

 1. Oi kuinka ihastuttavalta kirjan kuvitus näyttää! Toivotaan valkeaa joulua.... Vielä on aikaa pakkasukon tulla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On toki aikaa. :) Joinakin vuosina ne lumet ovat tulleet noin päivää ennen joulua, mutta mustaa joulua en muistaakseni ole kotimaassa viettänyt vielä kertaakaan. Toivottavasti tuleva joulu ei ole se ensimmäinen.

   Poista
 2. Voi miten ihanan oloinen kirja! Minulla on työn alla lastenkirja-aiheinen joulukalenteri blogiini, mutta tämä ei ole sinne valikoitunut mukaan. Nyt tekisi vähän mieli kipaista kirjastoon vielä neljännenkin kerran... :D Todella tunnelmallisilta näyttävät kuvitukset. Niin, ja sitä valkeaa joulua toivotaan täälläkin ja kunnon talvea sen perään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika vähillä kirjastokerroilla olet selvinnyt kokonaista joulukalenteria varten... huh, minulla on vaan tämä teemaviikko ja jo näiden valikoiminen otti aikaa. Tosin lastenkirjat ovat minulle sen verran vieras alue, että pyörin vähän kuin Liisa Ihmemaassa siellä lanupuolella. :) Kiva nähdä jo ihan pian sinun kalenterisi. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.