Ensi viikolla: Lastenkirjojen viikko! (+ uusi tunniste)

Ensi viikolla blogissani on pitkästä aikaa teemaviikko. Halusin jotain pientä piristystä marraskuun pimeyden ja harmauden keskelle, ja teemaviikko tuntui inspiroivalta ajatukselta. Teemaviikon aihetta pähkiessäni huomasin, että Oulussa on ensi viikolla kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali. Elokuviin en ehdi, mutta päätin kompata ihastuttavaa festivaalia kirjallisesti bloggaamalla koko ensi viikon lastenkirjoista. Olen monta kertaa ihastellut kauniita ja ajatuksia herättäviä lastenkirjoja toisten blogeissa, ja nyt sain hyvän tekosyyn nautiskella niistä myös itse. Kirjat olen valinnut mutuilemalla oman fiiliksen mukaan. Lapsilukijoiden mielipiteitä en ole valitsemistani kirjoista kysellyt, mutta ainakin itse viihdyin mainiosti haaviini tarttuneiden kirjojen äärellä. Kirjaston lastenosastolla oli kiva penkoa kirjoja, vaikka mieheni alkuun arveli, että suuntavaistoni on mennyt sekaisin. "Hmm, oletko huomannut, että olet lastenosastolla? Juu-u, olen!"

***

 Mistä tietää, että bloggaajalla on liikaa vapaa-aikaa? Siitä, että blogiin ilmestyy uusia tunnisteita.
 
Näpertelin hiljattain uuden tunnisteryppään oikeaan sivupalkkiin: Mistä kirjat? Aiemmin olin merkinnyt kirjan alkuperän vain arvostelukappaleisiin (joita on huikeat 10 kappaletta), mutta päätin pitkällisen tuumailun jälkeen merkitä muutkin. Puuhaa riitti kiitettävästi, kun bloggauksia on ehtinyt kertyä jokunen. Mutta sainpas sentään kaikki postaukset viimein päivitettyä.

Kirjastolainoista olen blogannut lähes 190 kertaa, ja omat ostokset ovat löytäneet tiensä blogiin noin 40 kertaa. Ostettujen määrä yllätti minut, sillä luulin bloganneeni paljon vähemmän omista kirjoistani. Aioin aluksi eritellä ale- ja normaalihintaiset omiksi tunnisteikseen, mutta luovuin tuumasta melko pian. Jos ostohetkestä on vaikkapa yli kolme vuotta, en enää luota omaan muistiini sen suhteen, ostinko kirjan alesta vai en. Divari- ja kirppishankinnat luulen muistavani, joten ne erottelin omiksi ryhmikseen.

Tunnusteiden päivittäminen kaikkiin postauksiin on ISO urakka. Onkohan joku bloggari onnistunut saamaan heti aikaiseksi täydellisen nipun 'perus'tunnisteita, joihin ei koskaan ole tarvinnut lisätä mitään? Onneksi mielessäni ei pyöri enää mitään niin tärkeää asiaa, että se pitäisi merkitä kaikkiin postauksiin. Tähdet ovat siellä jo, samoin alkuperäiskieli ja nyt tuli alkuperätieto. Eiköhän tämä jo riitä. :)


Oulu tänään.

Kommentit

 1. Juuri tuon tunnisteen lisäämistä olen miettinyt mutta mietteeksi on jäänyt. Mikä on typerää, koska mitä kauemmin mietin, sitä isompi urakka on edessä. Sinun urakoinnillesi nostan näkymätöntä hattuani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, jos jo mietit asiaa niin se on varmasti helpompaa toteuttaa nyt kuin puolen vuoden päästä. :) Tein oman urakkani pienissä palasissa, joten se meni silleen loppujen lopuksi aika kivuttomasti. Mutta enpä silti kovin mielelläni ota uusiksi. Nyt kun kaikki postaukset ovat ajan tasalla, on kyllä kiva seurata määrien kehitystä.

   Poista
 2. Omaankin blogiin tuo tunnistehässäkkä pitäisi joskus urakoida. Kenties joululomalla jos iskee tylsyys. :) Odotan innolla lastenkirjaviikkoasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäpä sitä bloggaaja muuta voisi lomalla tehdä kuin päivittää bloginsa tunnisteita? :) Tsemppiä, jos päätät puuhaan ryhtyä. Minäkin odotan innolla ensi viikkoa. Jokunen postaus on jo naputeltu, ja sekä lukeminen että kirjoittelu on ollut kivaa. Lapsille julkaistaan ihania kirjoja.

   Poista
 3. Odottelen innolla lastenkirjaviikkoasi! Mitähän mahdoit kirjastosta löytää?!

  Minä olen miettinyt, josko herättelisin henkiin lastenkirjablogini, koska lastenkirjoista on kiva kirjoittaa. Viime aikoina on vain tullut luettua lapsille ihan hävettävän vähän.. Ryhtiliikettä kaivattaisiin täällä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysin kaikkea ihanaa (ainakin omasta mielestäni...). :) Lastenkirjoista on tosiaan ollut kiva kirjoittaa. Tykkään kuvituksista, ja niitähän lastenkirjoissa riittää. Todella taidokkaita kirjoja on tullut vastaan, ja joka sivusta tekisi mieli nappaista kuva. :) Lastenkirjoista ei varmasti kirjoiteta liikaa, joten jos intoa löytyy, blogille kannattaa puhaltaa uutta tuulta siipien alle.

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.