Vuodenvaihteen lukumaraton - päivittyvä postaus! (päättynyt la klo 16.20)

Tervetuloa vuosi 2021! Uusi vuosi lähtee reippaasti käyntiin lukumaratonilla, jolle ehtii vielä hienosti mukaan (ilmoittautua voit täällä). Päivittelen oman maratonini edistymistä tähän juttuun. Lukupinostani löytyy kuvia täältä, mutta taidan kuitenkin aloittaa maratonin pinon ulkopuolisella e-kirjalla, joka on minulla parhaillaan kesken.


Perjantai 1.1.2021 klo 16.20: Lukumaraton alkaa. Aloitan lukupuuhat Ann Cleevesin Jimmy Perez -dekkarilla Kylmä maa, joka on ollut minulla viime päivät kesken. Siinä alkaa olla loppuratkaisujen aika, joten en malta jättää kirjaa sivuun maratonin ajaksi (vaikkei ko. tapaus rehellisyyden nimissä olekaan Perez-kirjojen parhaimmistoa). Maraton alkaa siis Shetlannin saarilta.

1.1.2021 klo 23.10: Lukemishommat ovat lähteneet liikkeelle verkkaiseen tahtiin. Tämän illan aikana olen saanut luettua loppuun kesken olleen Kylmän maan (84 sivua) ja olen myös aloittanut klassikkohaasteen kirjan (Mies kylmästä, 50 sivua). Siinäpä se. Näiden lisäksi olen vilkuillut sivusilmällä ja aivan kokonaisillakin silmillä Teeman leffoja. Ensin komisario Palmu ratkoi Tähtitorninmäellä sattunutta murhaa ja sitten oli muutamat häät ja yhdet hautajaiset piipahduslistalla. Lukuinto ei siis ole ollut se parhain mahdollinen, mutta noin muuten ilta on ollut mukava.


Vielä on silti aikaa lukea ja Mies kylmästä on ollut ok. Le Carrén kirjat ovat toisinaan olleet niin puisevan oloisia, etten ole saanut luettua niin loppuun asti, mutta selvästikään nyt ei ole semmoinen tapaus hyppysissä. Loppuilta menee siis vakoilutunnelmissa (ja kenties myös käyn lukemassa muiden maratoonaajien edistymiskuulumisia 😊). Tsemppiä kaikille lukumaratoonaajille!

Lauantai 2.1.2021 klo 16.20: Lukumaraton päättyy. Aloitin juuri ennen vuorokauden vaihtumista Toni Morrisonin Toiseuden synty -kirjan, ja sain sen päätökseen aamupäivällä. Ko. kirja on hieno lisä Keltaiseen kirjastoon ja todella ajankohtainen - mahtavaa, että tämä on saatu käännettyä suomeksi. Kirja oli lyhyt, mutta sen verran intensiivinen, että piti juoda pari teekupposta ennen kuin saatoin palata le Carrén pariin. Klassikkohaasteen kirja edistyi lopulta kivasti yli puolenvälin, eli tämän lukumaratonin päätavoitteeni tuli täytettyä.

Lauantaipäivään mahtui myös ulkoilua, ruokakauppareissu ja päivätorkut. Suuri lukuflow jäi tällä kertaa väliin ja maraton meni osittain "osallistumisen iloksi", mutta olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että sain pari kirjaa luettua loppuun ja tosiaan tuosta klassikkohaasteesta poistui se huoli, tuleeko kirja luettua vai en - Mies kylmästä kyllä siirtyy bloggausjonoon  ennen tammikuun 30. päivää. Eli mukana ollaan klassikkokarkeloissa tälläkin kertaa 😊. 

Luetut kirjat ja sivut:

Ann Cleeves: Kylmä maa (84 sivua; luettu osittain)

John le Carré: Mies kylmästä (181 sivua; luettu osittain)

Toni Morrison: Toiseuden synty (120 sivua; luettu kokonaan)

yhteensä 385 sivua

Kiitos kaikille maratonjuttua kommentoineille ja maratoniin osallistuneille & osallistuville!

Kommentit

  1. No niin, antoisaa maratonia ja lukuiloa! Itsekin tässä palaan takaisin kirjojen pariin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä tämä tästä etenee, kunhan vauhtiin pääsen... :D

      Poista
  2. Mukavaa maratonia! Minäkin tässä juuri suunnittelen maratonkattaustani. Jostain syystä en vain ole vielä saanut tartuttua kirjaan... Ehkä tuossa kahdeksalta olisi sopiva hetki aloittaa :-)
    Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vielähän tässä on aikaa ja huomennakin ehtii mukaan, jos tämä päivä menee muissa puuhissa. :)

      Poista
    2. Minulla meni maraton vähän äänikirjoiksi, kun niiden kanssa saa tehtyä kaikenlaista sivussa. Kivaa kuitenkin oli ja oli mukavaa, kun kuopuskin innostui mukaan :-)

      Poista
    3. Äh, minä en taaskaan muistanut kokeilla äänikirjoja lukumaratonilla! No, seuraavalla maratonilla sitten. :) Kiva kuulla, että teillä lähti mukavasti uuden vuoden lukemiset käyntiin. :)

      Poista
  3. Mukavaa maratoonausta!

    VastaaPoista
  4. Le Carré on nyt lukilistallani, sattuneesta syystä, ja ennen kaikkea koska en ole häneltä koskaan mitään lukenut. "Mies kylmästä" voisi ehkä kirjoittamasi perusteella olla varma valinta? Lukuiloa loppumaratonille!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mies kylmästä on ok, mutta omia suosikkejani ovat Pieni rumpalityttö ja Pappi, lukkari, talonpoika, vakooja, jotka ovat minulle aivan viiden tähden kirjoja, useampaan kertaan luettuja. Mutta kannattaa toki kokeilla, mikä le Carré osuu omaan makuun. Kylmän sodan tunnelmat hän kyllä taitaa, se on selvä.

      Poista
  5. Hienostihan tämä sinulta sujui! Minulta jäikin kokonaan väliin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, meni ihan ok. :) Lukumaratoneja tulee taatusti lisääkin tälle vuodelle, joten näihin ehtii kyllä mukaan. :)

      Poista
  6. Hauska sattuma - minäkin katsoin maratoniltana Neljät häät ja yhdet hautajaiset! En myöskään uppoutunut täysillä lukemiseen ja luinkin vain 180 sivua, mutta oli se parempi kuin viimeksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvän leffan äärellä oltiin. 😊 Mukavaa kuulla, että maraton meni hyvin. Teen koosteen huomenna tai viimeistään tiistaina!

      Poista
  7. Kiitokset lukumaratonin järjestämisestä! Tässä meidän koosteemme: http://kuonokirjassa.blogspot.com/2021/01/vuosi-alkoi-lukumaratonilla.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos linkistä! Julkaisen koosteen lukumaratonista alkuviikolla. 😊

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.