Vuodenvaihteen lukumaratonin valmistelua - lukupino!

Vuosi vaihtuu aivan pian, ja sen kunniaksi emännöin blogissani Vuodenvaihteen lukumaratonia. Maratonpäiviä on tällä kertaa kaksi (perjantai ja lauantai), ja todennäköisesti aloittelen omat lukupuuhani perjantai-iltana 1.1.2021. Lukusuunnitelmat ehtivät toki vielä vaihtua, mutta tällä hetkellä olen vahvasti sitä mieltä, että maratonilla luen seuraavia kirjoja:

 

John le Carrén vakoilutrilleri Mies kylmästä on saavuttanut klassikon aseman, ja jollei kirja osoittaudu aivan umpisurkeaksi, postailen siitä tammikuun lopulla Klassikkohaasteessa. Sitä ennen se pitää toki ehtiä lukemaan, ja lukumaratonin aikana pyrin ainakin saamaan le Carrén hyvälle alulle.

Ben Macintyren Vakooja ja petturi jatkaa vakoiluteemaa tosielämän näkökulmasta. Tämä kirja on kiinnostunut minua suuresti koko syksyn, ja nyt olisi hyvä tilaisuus aloittaa viimeinkin lukupuuhat.

Faith Erin Hicksin Friends with Boys sijoittuu high school -maailmaan, ja sarjakuvaromaani sopii hyvin keventämään maratonia.

Toni Morrisonin Toiseuden synty on ainut kirjaston kirja pinossani. Kirja on lyhyt mutta asia painavaa. Varausjono puuskuttaa jo niskaan, joten nyt olisi hyvä hetki lukea tämä tai siirtää se jonnekin hamaan tulevaisuuteen.

Sivumäärällisiä tavoitteita minulle ei lukumaratonille ole, ja noin muutenkin ainut varsinainen tavoitteeni on saada klassikkohaasteen kirja kunnolla vauhtiin, jottei tule paniikkia lukemisen kanssa sitten loppukuusta. 😊

Jos lukumaraton alkoi kiinnostamaan, voit ilmoittautua mukaan täällä.

Kommentit

  1. Tsemppiä maratonille :)

    VastaaPoista
  2. Onnea maratonille! Noista kirjoista olen lukenut vain Toni Morrisonin. Se on niin hyvä! - Hyvää uutta vuotta sinulle Marika!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Morrisonia onkin kovasti kehuttu. Jännä nähdä, mitä siitä pidän. 😊 Hyvää uutta vuotta myös sinulle!

      Poista
  3. En ole yhtään Le Carrén kirjaa lukenut, vaikka omassa hyllyssä on The Nigh Manager. Hommasin sen joskus katsottuani sen pohjalta tehdyn televisiosarjan, josta pidin kovasti. Kirjan lukeminen on nähtävästi jäänyt. Le Carréhan kuoli joulun alla, joten hyvä valinta sinulta lukea häntä klassikkohaasteeseen. Minulla on vielä(kin) klassikko avoimena. Voisi yrittää tehdä valinnan maratonin aikana :D

    Kiintoisia kirjoja muutenkin sinulla maratoniin, erityisesti tuo Ben Macintyren kirja kiinnostaa! Ja tietty Toni Morrisonin kirja, vaikka olen epäileväinen häntä kohtaan (olen lukenut häneltä pari kirjaa eikä kumpikaan oikein kolahtanut).

    Tsemppiä maratoniin jo nyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä katsoin juuri tuon Night managerin aika vastikään dvd:ltä. En itse asiassa edes muistanut, että se on le Carren kirjaan pohjautuva - hyvät näyttelijät houkuttelivat. Ja tykkäsin kyllä, oli tosi hyvä sarja. Le Carrelta olen aiemmin lukenut joitakin kirjoja, ja taso on ollut todella vaihteleva. Osa on jäänyt kesken mutta esim. Pieni rumpaälityttö on aivan suosikkejani. Eli saas nähdä, mihin Mies kylmästä asettuu.

      Hyvää uutta vuotta sinulle! 😊

      Poista
  4. Onnea ja menestystä lukumaratonille! Itsekin aion osallistua, mutta hieman pelottaa, että miten käy... Tämä ensimmäinen lukumaratonini voi olla joko suuri menestys tai valtava floppi :D Onneksi tämä ei ole niin vakavaa, aion pääasiassa vain koettaa ottaa lukemiselle hieman enemmän aikaa ja nauttia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Lukumaratonoja ei kannata ottaa liian vakavasti.. luet vain omaan tahtiin, sen verran mikä hyvältä tuntuu. Itse asetan yleensä jonkin pienen, helpon tavoitteen maratonille jonka "saavuttamisen" jälkeen voi lueskella rennosti eteenpäin. Nyt haluan saada tuon Klassikkohaasteen kirjan alulle, se riittää tämän maratonin anniksi minulle. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.