Vuodenvaihteen lukumaratonin kooste

Uuden vuoden alkupäivinä blogini emännöi lukumaratonia, ja kokosin tähän postaukseen tunnelmia osallistujien maratonjutuista. Kiitokset kaikille mukana olleille! Oli mukavaa huomata, että maratonista tuntuu jääneen osallistujille hyvät fiilikset eikä lukeminen mennyt suorittamisen puolelle. 😊


 

Iltatähden syttyessä -blogissa luettiin kesken olleita kirjoja loppuun (kun oli ensin muisteltu, mitä niissä olikaan tapahtunut ja kirja ylipäätään oli löytynyt jostain kodin sopukasta...). Lukupinosta löytyi mm. Eeva-klassikkosarjaa: "Hyvästi, Eeva! on Marckin Eeva-sarjan viimeinen osa ja kertoo nuorten ensimmäisestä vuodesta ylioppilaskirjoitusten jälkeen."

Ja kaikkea muuta -blogissa viihdyttiin äänikirjojen parissa ja saatiin lukuvinkkejä ja seuraa nuorisolta. Ilmassa oli myös romantiikkaa: "The Twelve Dates of Christmas oli aivan täydellinen romanttinen tarina joulunaikaan."

Kartanon kruunaamaton lukija -blogissa lukuun päätyneet kirjat veivät ihmisyyden rajoille. Viivi Rantasen Sarjakuvaterapia teki vaikutuksen: "Erityisesti tämän sarjakuvan kohdalla tietysti myös katselin, mutta hyvin paljon jäin pohtimaan."

Kirjaimia-blogissa luettiin mm. raastavaa YA-kirjaa Sadie ja tutustuttiin Suomen myyttisiin eläimiin.

Kirjoja ja kikatuksia -blogissa nautittiin mm. Muumien seurasta ja niiden myötä Helmet-haaste pyörähti sujuvasti käyntiin. "Päätin aloittaa kevyesti iltasaduilla, ja onnistuinkin lukemaan molemmat teoksen yön pimeinä tunteina. Muumi-kirjoissa on se aivan ihanaa, että ne ovat satukirjoja, joten niin lukeminen on kevyttä."

 Kirjojen kätkemää -blogissa nautittiin maratonjuomana kylmäinfuusioteetä ja luettiin ajatuksia herättävää sarjakuvaa, kun lukupinosta löytyi työuupumuksesta kertova Katkenneita lankoja. Myös dekkarin pariin ehdittiin: "Annabelle oli kyllä hyvä, luultavasti yksi parhaista dekkareista, joita olen koskaan lukenut. "

Kuono kirjassa -blogin lukukoira Sylvi oli innolla mukana lukemassa lastenkirjoja. Lukupinossa oli mm. tuore Finlandia-voittaja sekä huiman Villitalo-sarjan uusi osa: "ensimmäinen osa Villitalo oli niin vauhdikas ja mainio, että seuraavaa osaa odotettiin innolla, eikä todellakaan petytty. Vauhtia ja jännitystä riitti tässäkin kirjassa, ja kirja piti lukea miltei yhdeltä istumalta."

Mrs. Karlsson lukee -blogissa luettiin myös Finlandia-voittajan kirjaa ja oltiin suurten tunteiden äärellä: "Loppuillan lukemisina vaihtelen jo aimmin mainitsemaani nuoren juutalaisnaisen selviytymistarinaa sota-ajan Berliinissä ja Anni Kytömäen Finlandia-palkittua Margaritaa."

Oksan hyllyltä -blogissa luettiin vakoojakirjallisuuden klassikkoa ja havahduttiin Keltaisen kirjaston uutuuskirjan, Toni Morrisonin Toiseuden synnyn upeuteen: "Kirja oli lyhyt, mutta sen verran intensiivinen, että piti juoda pari teekupposta ennen kuin saatoin palata le Carrén pariin."

 Kiitos lukutapahtumaan osallistuneille! Jos jonkun osallistujan kooste jäi listauksesta pois, ilmoittelethan siitä kommenttilaatikkoon.

Kommentit

  1. Ihana koste, mukava oli lukea muiden kokemuksia maratonista (sekä löytää myös itsensä tuolta listalta)! Vaikka toki lueskelin muita kirjablogeja jo itse maratoninkin aikana. Kiitos, kun järjestit lukumaratonin, toivottavasti maratoonataan jatkossakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän maratoneja järjestetä taas pitkin vuotta. Mm. Ystävänpäivän tienoolla on usein ollut lukumaraton. 😊

      Poista
  2. Kiitos maratonista! Todella ihanan koosteen olet tehnyt! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.