Kesä, haastepuuhia ja oma hyllyprojekti - eli mitäs seuraavaksi luetaan?

Kirjablogeissa on näkynyt mukavia 'kesä tulee & lukusuunnitelmat' -postauksia. Kesälomani alkaa kahden viikon kuluttua, joten kesäiset lukufiilikset alkavat nousta minullakin pintaan. Parin seuraavan kuukauden ajalle minulla on täsmälleen yksi varma lukusuunnitelma:
Carlos Ruiz Zafón: Tuulen varjo, Enkelipeli, Taivasten vanki ja Marina. Ei muuta kommenttia kuin: ♥!

Ruiz Zafónit edustavat minulle kesän lukuteemaa: anna kirjan viedä. Aion nautiskella kirjallisuudesta, kiehtovista tarinoista ja hyvistä lukuhetkistä. Hus hus haastesuorittaminen. Hylkäänkö siis lukuhaasteet kesän ajaksi? En, mutta osallistun niihin rennolla otteella. Kirjoja kertyy haasteisiin, jos on kertyäkseen. Haastekesä näyttää silti oikein kiinnostavalta:

Keltainen kesä -haaste starttasi Opuscolo-blogissa. Keltaisen kirjaston tarjonnasta minua houkuttelee ainakin Orhan Pamuk, jonka Nimeni on punainen valloitti minut keväällä. Pari Pamukin kirjaa on vaivihkaa hiipinyt kotihyllyyni odottelemaan lukemistaan.

Kirjabingo -haastetta emännöi Le Masque Rouge -blogi. Mainio idea, totta kai olen mukana!

Rikoksen jäljillä -haasteeni on jo innostanut minua tutustumaan pariin minulle uuteen dekkaristiin, ja samalla linjalla aion jatkaa.

Vuoden alusta pyörineet lukuhaasteet ovat mukavassa vauhdissa nekin, joten tässä pieni tilannekatsaus:

Kirjallisuutta futismaista on ollut kevään mittainen, mielenkiintoinen kokeilu. Miten maakeräily onnistuu? 23/32 maata on kasassa, ja loppukirivaihe on menossa. Muutama futismaa olisi tarkoitus selättää ennen deadlinea, joka on 12.6.2014. Tähän loppukiriin ei välttämättä päde rento ote, sillä kyllähän minä ne muutamat kirjat luen, vaikka mikä olisi. :)

Ihminen sodassa -haaste on edistynyt kirjan verran aina silloin tällöin. Vääpelin natsat ovat minun 8 luetulla kirjalla. Olen sopeutunut ajatukseen, että kenraalin natsat (14 luettua) ovat - hieman yllättäen - realistinen tavoite.

14 Nobelistia  -haaste heitti eteeni Orhan Pamukin. Vaikka en lukisi tähän haasteeseen enää ainoatakaan kirjaa, tästä löydöstä olen onnellinen. Kuusi luettua tähän mennessä.

Italialainen ateria -haaste on puolivälissä eli pääruuan lisuke (contorno) on nautiskeltu, seuraavaksi on salaatin vuoro. Totta kai aion nauttia täydellisen pasto italianon!

Lukuiloa perhoslaaksossa -haaste on tarjonnut iloisia lukuyllätyksiä. Puolivälissä ollaan tässäkin haasteessa eli liihottelen amiraalitasolla kolmella luetulla kirjalla.

Vive la France!  -haasteessa lipun raidat ovat jo kasassa. Katherine Pancol voisi kuitenkin olla sopivaa kesälukemista.

Mikä minusta tulee isona? -haaste on myös saavuttanut puolivälin. Luetuista kirjoista on löytynyt jo 11 kiinnostavaa ammattia. Tämä haaste antaa aivan uutta näkökulmaa kirjoihin.

Janssonin kirjakiusaus -haaste on edennyt rauhallisesti, kun olen homssuillut vasta yhden luetun kirjan. Petraan kesän aikana, ja itse asiassa jo ensi viikolla.

Esikoiskirjahaasteeseen suhtauduin jo ennakolta hieman varauksellisesti, sillä 12 esikoista kuulosti isolta tavoitteelta tälle vuodelle. Koetan siis saada luettua edes yhden esikoisen sen jo luetun kaveriksi.

Runohaaste on osoittautunut minulle todelliseksi haasteeksi. Ei vielä postauksia, mutta ainakin se yksi tulee jossain vaiheessa. Onneksi on aikaa.

Tilannekatsaus jatkuu oman kirjahyllyn lukuprojektilla:

Innostuin viime syksynä Projekti 12 -ideasta, joka lähti liikkeellä Täällä toisen tähden alla -blogista. Päätin toteuttaa oman kirjahyllyn lukuprojektini neljässä vaiheessa. joista viimeisin alkoi täällä. Tilanne maalis-huhti-toukokuun osalta: luettuja 1/5. Pöh ja pöh, listaamani kirjat eivät yhtä lukuun ottamatta innostaneet lukemaan näiden kolmen kuukauden aikana - joten luin muuta. Mutta mutta: listan ulkopuolelta luin 7 oman hyllyn kirjaa. Eli oman hyllyn kirjojen lukeminen edistyi sittenkin ihan mukavasti? Päätinkin tehdä niin, etten aseta projektin viimeiseen vaiheeseen kesä-heinä-elokuulle mitään tiettyä lukulistaa, vaan tavoitteeni on lukea 5 mitä tahansa oman hyllyn kirjaa. Kirja kuin kirja, sanon minä. Heippa, kirjalistat! Luen radikaalisti mitä haluan! :)

Luen ehkä näitä:
 Anna Karenina - tämän kesän klassikko?

.. tai näitä:

... tai jotain muuta! Joka tapauksessa olen varma, että odotettavissa on mukava ja rento kirjakesä. ♥

Kommentit

 1. Carlos Ruiz Zafón ♥. Itse luen parhaillaan Tuulen varjoa uudelleen ja voi luoja se on edelleen niin loistava. Sinulle on tulossa loistava lukukesä jo pelkästään Unohdettujen kirjojen hautausmaan ansiosta! :)

  VastaaPoista
 2. Tuulen varjo on ihanuutta parhaimmillaan. :) Ehkä unohdan itseni tuonne kirjojen hautausmaalle, jos ei parempaa lukemista löydy...

  VastaaPoista
 3. Siilin eleganssi on ihana, lue se, toivoopi hän.

  VastaaPoista
 4. Siilin eleganssia on kehuttu niin paljon, että se on korkealla 'ehkä kesällä' -listallani. :)

  VastaaPoista
 5. Oo, hyvä koonti haasteista! Olen vähän uinaillut sillä saralla, katsotaan jos saan ryhditettyä kesän lukusuunnitelmia niiden avulla. :) Lupaavilta vaikuttavat kirjakandidaattisikin. Täältäkin ääni Siilille!

  VastaaPoista
 6. Carlos Ruiz Zafón: Enkelipeli astui eilen elämääni. Se huusi kirppiksellä: "Anna minulle koti". Tunsin ohittaneeni jotain tärkeää. Nyt metsästän muut.

  VastaaPoista
 7. Maukka: ei kannata ottaa paineita haasteista. Futis-haaste lähenee loppuaan, muissa on vielä reilusti aikaa jäljellä. Uinailijatkin ehtii kaikkiin mukaan. :) Siili-kirja lähtee viimeistään lomareissulle mukaan, jos en siihen ehdi aiemmin tarttua.

  Ulla: Sarjan avausosa oli minulle kirpparilöytö. 1 euro ja se oli minun. Metsästysonnea ja lukuintoa! Tämä on ihana sarja, joka kestää monta lukukertaa.

  VastaaPoista
 8. No huh mikä määrä fudismaiden kirjoja! Mä muuten taidan antaa armonaikaa eli vielä kisojen loppuun asti, heinäkuun 13. (vai 14.) päivä asti. Silloin saa loppukirittää!

  Carlos Ruiz Zafónin kirjoihin pitäisi ehdottomasti tutustua. Tai siis, on pitänyt jo vaikka kuinka...

  VastaaPoista
 9. Olen priorisoinut futismaat korkealle tässä kevään mittaan, kun halusin kokeilla miten niitä maita saa kertymään. Työtä se vaatii, se selvisi :). Mietin itsekin, pitäisikö jatkaa kisojen loppuun mutta saa nyt nähdä... tosi hankalia on enää jäljellä. :)

  VastaaPoista
 10. Siili ja Zafonin kirjat ovat minunkin suosikkejani. Ihania kesäisiä lukuhetkiä.

  VastaaPoista
 11. Oletpa monessa haasteessa mukana - ihaillen huokaan. :) Siilin eleganssia suosittelen minäkin. Anna Kareninaan on tarkoitukseni tarttua heinäkuussa osana oman kirjahyllyn lukemattomien kirjojen lukemista. Saapa nähdä, miten järkäleen kanssa käy!

  VastaaPoista
 12. Onnea vaan haasteiden kanssa, itse en jaksa mihinkään lupautua kun en kuitenkaan niitä noudattaisi! :D Carloz Ruis Zafónilta mulla on vielä Marina lukematta, mutta se on aina kirjastossal ainassa.

  VastaaPoista
 13. Omppu: Kiitos! Siilillä tuntuu olevan ystäviä, ja ehkä pian yksi lisää. :)

  Jonna: Haasteet ovat vieneet mukanaan, ja olen lähtenyt mukaan kaikkeen, joka vähänkään kiinnostaa. Tässä on tulos. :) Ajattelin ottaa Anna Kareninan lomareissulle mukaan. Pokkariversio ei paljon paina, vaikka sivuja kirjassa onkin. Olen perinteisesti ainakin yhden klassikon kesän aikaan lukenut, ja nyt taitaa olla AK:n vuoro. :)

  Noreenie: kiitos! Ei toki kannata ottaa haasteista stressiä, mukavaahan lukemisen pitää olla. Ostin onneksi Marinan kaukaa viisaasti omaksi. Se on aina saatavilla. :)

  VastaaPoista
 14. Siilin eleganssi lumosi minut. Samaan aikaan luin Punaisen sohvan, joka sekin pysäytti minut. Olisin vain halunnut jatkaa matkaa Siperian radalla ja istua välillä Seinen muistoissa.

  VastaaPoista
 15. Kiitos vinkistä, Punainen sohva vaikutti kiinnostavalta pikagooglauksen perusteella. Tässä taitaa olla kaksi kirjaa, joihin olisi hyvä uppoutua kesän aikaan. :)

  VastaaPoista
 16. Minä olen ennakkoihastunut noihin Ruiz Zafonin kirjoihin, mutta en ole siis vielä lukenut ensimmäistäkään :D Saattaisi olla mukavaa kesälukemista, ehkä nappaan mukaan ensimmäisen mikäli kirjastossa sattuu vastaan. En ole oikeastaan tehnyt lukusuunnitelmia kesäksi, mutta todennäköisesti ainakin Tove Janssonia, Stephen Kingiä ja ranskalaista kirjallisuutta tulee luettua (en ole vielä edes aloittanut trikolorin metsästystä!).

  VastaaPoista
 17. Ruiz Zafonit ovat mukavaa kesälukemista (ainakin minun mielestäni), joten kiva jos joku niistä kävelee vastaan. :) Tove Jansson on myös minulla ollut mielessä kesää varten, vaikka en mitään varsinaisia Tove-suunnitelmia olekaan tehnyt. Muumit jotenkin tuntuvat sopivan kesään kuin nenä päähän. Ranska-haasteessahan on aikaa vielä vaikka miten, joten ehtii, ehtii mukaan. :)

  VastaaPoista
 18. Hieno koonti haasteista, Marika! Olet ahkera! Minulla muumit, runot, nobelistit ja sota ovat jo sekoittaneet pään... Mutta kirja kerrallaan. Hyvää kesää! Seurailen lukemisiasi. :)

  VastaaPoista
 19. Haasteet sekoittavat helposti pään... siksi ajattelinkin laittaa haasteet kesäajaksi vähän syrjemmälle, kun kevät on tullut aika tiiviisti pyörittyä niiden ympärillä. Kunhan saan futishaasteen ensi viikolla 'pakettiin', alkaa lukukesä. :) Oikein hyvää kesää, Elina!

  VastaaPoista
 20. Carlos Ruiz Zafón on ihana! Olen lukenut häneltä kaikki suomennetut paitsi Marinan. Ihan parasta kesälukemista olet hankkinut!

  En voi kuin ihailla tuota keräämiesi haasteiden määrää. Itse osallistun tänä vuonna vain yhteen, Ihminen sodassa haasteeseen ja sekin tuntuu tökkivän :)

  Mukavia lukuhetkiä ja ihanaa helluntaita!

  VastaaPoista
 21. Marina on minultakin lukematta, ja se on sitten loppukesän herkkupala. :) Minä olen hieman salakavalasti innostunut tuosta sotahaasteesta, vaikka ensin ajattelin, ettei se ole minun juttuni ollenkaan. Mutta eipä noista haasteista kannata stressata. Lukeminen on tärkeää, haasteet ovat sivuseikka. :) Oikein hyvää kesää, Kaisa Reetta. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.