Helsingin Kirjamessut 2023: perjantain kuvia

Helsingin Kirjamessut jatkuvat vielä huomiseen 😊, joten messuhulinaan ehtii mainiosti mukaan. Olen käynyt messuilla joka päivä (!), mutta perjantaini oli todella kevyt - piipahdin vain lyhyesti messuhallissa ennen kuin suuntasin illalliselle bloggaajakollegoiden kanssa. Tänään lauantaina kiertelin messuilla siskoni kanssa, ja hetkisen aivan itsekseni. Messuraportointini kulkee hieman jälkijunassa, sillä tähän postaukseen ehdin koostaa kuvia ja tunnelmia vain perjantailta.

Perjantaina...

... kuuntelin Mauri Kunnaksen haastattelua 💖. Hän jutteli uudesta lastenkirjastaan, joka on iltasatukokoelma (Kunnas ei kuulemma osallistunut sen kokoamiseen mutta kansi on hieno 😀) sekä Nyrok City -sarjakuvakokoelman uudesta painoksesta. Olen seurannut uutuuksia niin heikosti, etten ollut laisinkaan perillä Nyrok Cityn julkaisusta mutta olin enemmän kuin ilahtunut - ihailen valtavasti Kunnaksen sarjakuvia ja niiden lennokasta huumoria. Kyseessä on musapiirejä huumorilla ruotiva sarjakuva, joka ilmestyi vuosina 1975-86 mm. Suosikissa. Itse en ole sitä tuolloin lukenut, sillä taisin löytää Suosikin pariin vasta Nyrokin jälkeisinä vuosina. Nyt voin paikata aukon sivistyksessä, sillä riensin pika pikaa hankkimaan kirjan itselleni ja jonotin nimmarin siihen 😊.

Mauri Kunnaksen signeerausjono! Jonottelu vaati sitkeyttä, mutta kannatti 😊.



Kyseessä on tämän näköinen kirja! Vaikken ole sitä vielä lukenut vaan ainoastaan pikaisesti selaillut, voin lämpimästi suositella kirjaa musadiggareille ja ylipäänsä sarjakuvan ystäville. Erinomainen lahjaidea. 😊

Leivontaihmiset tietänevät Kinuskikissan. Häneltä on ilmestynyt uusi leivontakirja, ja Kinuskikissa oli messuilla torstai-iltapäivänä Otavan osastolla. Minulla meni hänen haastattelunsa ohi, mutta bongasin sentään tämän ihastuttavan kinuskimaisen mainosilmapallon myyntiosastolta. 💕

 
Perjantai-illan päätteeksi ehdin kuuntelemaan bloggaajakollegani Margitin (Tarukirja-blogi) 💖 kanssa elokuvallista haastattelua, jossa Lauri Timonen (kuvan pipopäinen herra) kertoi uudesta Robert Bresson -kirjastaan. Näin hänen kirjansa tänään messuosaston myyntihyllyssä, ja kyseessä on todella vaikuttavan kokoinen opus! Peter von Bagh on ollut Timosen suuri esikuva, ja sen kuulemma huomaa tekstistä. Myös Timosen esiintyminen oli hupaisan runsassanaista, hän oli todella inspiroitunut kirjansa aiheesta. Uskoisin, että leffadiggareiden kannattaa vaivautua tutustumaan kirjaan.

*

Illalla näin bloggaajakollegoita illallisen merkeissä. Kiitos seurasta, oli mukavaa nähdä tuttuja ja uusia kasvoja!

Kommentit

  1. En ottanut kuvaa Timosen haastattelusta, joten hyvä, että sinä otit. Sana hupainen kuvaa haastattelua hyvin! Oli se tietysti myös informatiivinen.

    VastaaPoista
  2. Minusta Timosen haastattelu oli mukavasti hieman erilainen, värikkäämpi meno sopii elokuva-alan kirjaan. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.