Naistenviikon lukupino!
Tuijata.Kulttuuripohdintoja-blogissa alkaa kesän perinteinen naistenviikko-haaste, jossa on ilo olla mukana. 😊 Minulla on luettuna muutamia naistenviikolle hyvin sopivia kirjoja, joista koetan saada myös bloggauksen julkaistavaksi viikon aikana. Hellesäät ovat hieman verottaneet kirjoitteluintoani, joten tällä kertaa minulla ei ole yhden ainutta bloggausta ajastettuna. Eli sen mukaan mennään, mitä viikon mittaan viitsin naputella.
Vaikka kirjoittelun kanssa on ollut niin ja näin, lukuintoa löytyy, ja päätinkin aloittaa esittelemällä naistenviikon lukupinoani. Siinä on mukana kolme kesken olevaa kirjaa ja muutama muu, jotka osuvat hienosti viikon teemaan. Tarkoitukseni ei sentään ole lukea koko pinoa viikossa, vaan todennäköisesti aloittelen siitä useampia kirjoja.
Jos teemaviikko kiinnostaa, siihen ehtii mainiosti mukaan. Ohjeet ja ilmoittautumiset täällä: https://tuijata.com/2021/03/08/naistenviikko-2021-haaste/
Kesken olevat:
Liv Strömquistin Punaisin ruusu puhkeaa kukkaan (Sammakko, 2021) on vihdoin ilmestynyt! Olen odottanut tätä siitä asti, kun huomasin sarjakuvan Sammakon viime syksyn julkaisujen listalla. Alun perusteella luvassa on ehtaa Strömquistia, ja aiheena aina yhtä kiehtova rakkaus. Suosittelen isosti jo nyt!
Tämä kansi 💗. |
Simone de Beauvoir: Erottomattomat (Kosmos, 2021) on keväinen uutuuskirjahankintani. Kyseessä on de Beauvoirin omaan elämään pohjaava pienoisromaani, jota hän ei halunnut julkisuuteen elinaikanaan kirjan henkilökohtaisuuden vuoksi. Kirjassa on de Beauvoirin kasvattityttären esipuhe, jonka aion lukea vasta varsinaisen kirjan luettuani. Jos vain ehdin, kirjoittelen kirjasta naistenviikon aikana.
Naoise Dolan: Jänniä aikoja (Otava, 2020) julistaa kannessa, että "jokainen sivu säkenöi". Lähes allekirjoitan tämän, niin upea Dolanin esikoisramaani on ensimmäisen kolmanneksen perusteella. Dolanin teksti tavoittaa rakkauden ja ihmissuhteiden monimutkaisuudesta jotain tälle ajalle ominaista. Eli saman aiheen äärellä olla kuin Strömquistin sarjakuvassa, lähestymistapa vain on hieman eri.
Lukupinossa:
Kirjastosta:
Katariina Leinon Noitasiskot (Aviador, 2019) on teatterimaailmaan sijoittuva YA-romaani. Unelmien tavoittelu ja pojat ovat tuttua teemoja 18-vuotiaiden elämään, mutta teatterimiljöö tekee tästä kirjasta kiinnostavan.
Doris Lessingin Viides lapsi (Otava, 2007) on keikkunut lukulistallani ties miten pitkään. Huomasin kirjan aivan sattumalta lähikirjaston hyllyssä ja yllätyin iloisesti, kun se ei ollutkaan mikään tiiliskivi. Äidinrakkaudesta kertovaa kirjaa on kehuttu kovasti.
Omasta hyllysstä:
Robin Han Almost American Girl (Balzer+Bray, 2020) on YA-sarjakuvaromaani, jonka taisin bongata Instagramin feedistä. Kirjassa kerrotaan korealaistytön sopeutumisesta amerikkalaiseen yhteiskuntaan, ja tarina perustuu Han omiin kokemuksiin.
Pinon alimmaisena luuraa kuvitettu painos Agatha Christien klassikkodekkarista Murder on the Orient Express. Kirjan näyttävä kuvitus perustuu vuoden 2017 leffaversioon, jossa Poirotia näytteli Kenneth Branagh. Ostin kirjan juuri sen ulkoasun ja kuvituksen vuoksi. Pidin kovasti tuosta Branaghin tähdittämästä leffasta, ja Idän pikajunan arvoitus on ylipäätään eräs parhaita Poirot-tarinoita.
Näillä eväin suuntaan kohti kesäistä teemaviikkoa.
Mukavaa naistenviikkoa!
Mukavia lukuhetkiä! Hyviä kirjoja olet valinnut haasteeseen
VastaaPoistaKiitos! Ainakin nuo juuri nyt kesken olevat ovat harvinaisen laadukkaita. :)
PoistaVau mitä kirjoja. Viides lapsi on jotain...en tiedä, mutta minusta se oli jopa kauhukirja ja kaukana äidinrakkaudesta.
VastaaPoistaHmm, äidinrakkaus taisi tosiaan olla huono sanavalinta Viidennen lapsen yhteyteen, mutta olkoon nyt tuolla kun tekstiin pääsi livahtamaan.
PoistaOisinpa hoksannu minäki tän naistenviikkohomman ajoissa. No, ens vuonna uus yritys.
VastaaPoistaNaistenviikkoon ehtii kyllä vielä mukaan, voihan vaikka vinkata jotain omia teemaan sopivia suosikkeja. :)
PoistaOnpas sinulla siinä kaikenlaista kiinnostavaa! Viidennen lapsen luin lukiossa jollekin äikän kurssille ja oli kyllä aika hurja.
VastaaPoistaKiva kuulla, että Lessingiä on luettu lukiossa. Vaikka kirjan aihe onkin hurja, herättää se varmasti myös keskustelua ja ajatuksia.
PoistaKiva tietää että Strömquistiltä on tullut lisää, laitan heti varaukseen. Samoin tuo Jänniä aikoja kiinnostaa. de Beauvoirin teoksen taidan hommata eräälle fanille lahjaksi! Kiitos vinkeistä!
VastaaPoistade Beauvoir on hieno lahjakirja! Sain itse tänään luettua kirjan loppuun ja olen niin tyytyväinen, että satuin ostamaan sen omaksi keväällä. Todella koskettava kirja <3. Strömquist on hyvä myös!
Poista