Naisten aakkoset - B

Tarukirjan Margitin aloittama aakkoshaaste etenee blogissani B-kirjaimeen (haasteen säännöt löytyvät linkkaamastani aloituspostauksesta):

B niin kuin Blyton ja Badu...

Kuka on suosikkikirjailijasi?

B-alkuisista naiskirjailijoista valitsen lapsuuteni suosikin eli Enid Blytonin. Viisikot ♥ ! Ne muuten ovat erittäin hyvää luettavaa myös aikuisena. Tämän jutun kuvaa varten menin kirjastoon tarkoituksenani lainata yksi Viisikko-kirja, ihan vaan kuvausrekvisiitaksi. Kävipä niin, että kolme kirjaa vilahti lainauskoriin, ja ensi viikonloppuna pakataan eväät ja lähdetään seikkailemaan.

Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?

Jatkan musiikkikulttuurin suosikkieni esittelyä, ja vastaan Erykah Badu. Yllä olevassa kuvassa näkyy Badun esikoisalbumin kansilehti, ja tämä albumi kolahti minuun heti. Baduizm-albumin biiseistä pidän edelleen, ja kuuntelen niitä silloin tällöin. Musiikkigenret ovat minulla heikosti hallussa, mutta wikipedia kertoo Badun edustavan neo-soulia. Tässä videoklippi On & on -biisistä:


Kaksi vaihtoehtoista kysymystä (voit tietysti vastata molempiin, jos haluat): a) Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin? b) Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille? Tässä myös muut alueet kuin kulttuuri käyvät.

Hyppään elokuvan pariin ja nostan esille upean, kauniin ja taitavan ranskalaisen näyttelijän Juliette Binochen. Binoche on hurmannut minut mm. Kieslowskin Sininen-leffassa sekä Pieni suklaapuoti -elokuvassa.

... ja Binoche.


Edelliset aakkoset:
A

Kommentit

 1. Blyton! <3 Kyllähän sitä lapsena luki kaikki hänen kirjansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, minulle ovat tuttuja muutkin kuin Viisikot. Ties montako kertaa Blytonin sarjoja tulikaan luettua aikoinaan... ne olivat taattua tavaraa silloin joskus. :)

   Poista
 2. Tämä onkin kiva haaste. Minullekin olisi B:stä tullut mieleeni nuoruuden Viisikot ja Blyton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Ja kun ei ole aikarajaa, voi 'suorittaa' omaa tahtiin. :) Sopivia nimiä on hauska miettiä kun on hetki aikaa. Seuraavana oleva c tuntui alkuun haastavalta, mutta kandidaatteja on jo löytynyt.

   Poista
 3. Sinä ehdit jo B:hen, minä vasta aloin. Aion edetä hitaanlaisesti. :-)
  Kaikki tuntuvat lukeneen Blytoneita lapsena. Minulta ne menivät kokonaan ohi, vaikka nimi onkin tuttu. Ehkä pitäisi nyt ainakin maistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on tarkoitus edetä ihan rauhassa tämän kanssa, mutta vielä taitaa olla alkuinnostusta ilmassa :). Blytonia tuntui olevan hyvin tarjolla kirjastossa minun lapsuudessani, ja kun tykkäsin kaikenlaisista seikkailuista niin tulihan niitä sitten luettua. Blytonin nostalgiakerroin on minulle iso, en taida osata kovin objektiivisesti lukea hänen kirjojaan. :)

   Poista
 4. Minä luin lapsena varmaan kaikki Blytonin Viisikot. Enpä tiedä, miltä ne nyt tuntuisivat. Juliette Binoche on ihana näyttelijä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen lukenut blogiaikana muutaman Viisikon, ja yllättävän hyvin ne vielä menevät alas. Binoche on todella ihana. Minulla taitaa ainakin tuo Sininen olla omassa hyllyssä, muutamaan kertaan katsottuna.

   Poista
 5. Voihan Viisikot, minä en niihin lapsena perehtynyt, ja monesti tuntuu, että sivistyksessäni on ammottava aukko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä sivistysaukko on nopeasti paikattu, jos semmoiseen tuntee tarvetta. Yhden viisikon lukemisessa ei kauaa mene... :)

   Poista
 6. Oi, sinä ehdit jo tähän :) Tämä kyllä aiheuttaa innostusta ja malttamattomuutta, minullakin B-vastaukset tuolla jo odottelevat. Riemastuttava haaste :)

  Minäkin luin (tietenkin!) Viisikkoja lapsena. Mutta eivät ne ihan kärkisuosikeiksi päässeet, vaikka tärkeä lapsuuskokemus ovatkin.

  Binoche on hurmaava näyttelijätär - ja mm. juuri noissa mainitsemissasi elokuvissa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen jo mietiskellyt c-naisia... tämä on hauska haaste, kun yhtäkkiä saattaa mieleen putkahtaa johonkin kirjaimeen sopiva nainen, joka pitää ehdottomasti ottaa listoille mukaan. Minulle on alkanut kertyä potentiaalisia nimiä lapuille. Muistaisi vaan kaivaa ne esille oikean kirjaimen kohdalla. :)

   Binoche on huikea näyttelijä. Tätä juttua kirjoitellessa muistui paljon hyviä elokuvamuistoja mieleen. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.