Ystävänpäivän lukumaraton (päivitetty klo 20.30)

Nyt blogissani alkaa Ystävänpäivän lukumaraton! Maratonia emännöi Yöpöydän kirjat -blogin Niina. Olin mukana myös viime vuoden ystävänpäivämaratonilla, ja luin silloin huimat 904 sivua. Huh heijaa! Tällä kertaa en edes haaveile pääseväni moisiin lukemiin. En millään pysty lukemaan niin suurta osaa vuorokaudesta kuin vuosi sitten, mutta koetan sen sijaan lukea niin paljon kuin hyvältä tuntuu. Piipahdin tänään kirjastossa (ettei vaan lukemiset pääse loppumaan) ja täydensin mm. sarjakuvavarastoani. Houkuttelevista sarjiksista huolimatta starttaan lukumaratonin kesken olevalla kirjalla, joka on Tanizakin Avain

Tervetuloa seurailemaan lukupuuhieni edistymistä. :)Sunnuntai 14.2.2016 klo 20.30 lukumaraton päättyy. Aloittelin illalla vielä uuden kirjan, Takashi Hiraiden söpön Kissavieraan. Lukuaikaa ei vallan hirmuisesti loppujen lopuksi kertynyt, mutta luin monenlaista ja oli mukavaa etsiytyä kirjan ääreen aina sopivan hetken tullen. Lopputilanteeni on:

Luettu alusta loppuun:
Christin / Mézière: Väärennetty maailma (avaruusagentti Valerianin seikkailuja) - 48 sivua
Christin / Mézière: Päiväntasauksen sankarit (avaruusagentti Valerianin seikkailuja) - 48 sivua
Roald Dahl: Nilviöt - 94 sivua

Luettu loppuun:
Jun’ichirō Tanizaki: Avain - 40 sivua
Siiri Enoranta: Nokkosvallankumous 140 sivua

Uusia aloitettuja kirjoja:
Takashi Hiraide: Kissavieras - 40 sivua
Milena Busquest: Tämäkin menee ohi - 50 sivua

Luettu hieman, jää kesken:

Jukka Viikilä: Akvarelleja Engelin kaupungista - 35 sivua

Yhteensä 495 sivua 

Kiitokset Yöpöydän kirjat -blogin Niinalle lukumaratonin emännöinnistä! 

Lukumaratonin kirjoja.

klo 15.45: Hetken aikaa minulla oli sellainen harvinainen tilanne, ettei Goodreads-tililläni ollut YHTÄÄN KIRJAA KESKEN! Eipä ole moista vahinkoa tapahtunut... pitkään aikaan. Mutta tilanne on korjaantunut: valikoin lainapinostani espanjalaisen uutuusromaanin Tämäkin menee ohi. Milena Busquetsilla näyttää olevan lukujen aloituslauseiden väsääminen hallussa ja muutoinkin teksti vie mukanaan.

klo 15.15: Päivä ei ole lukemisen suhteen edennyt kovinkaan vauhdikkaasti, sillä aikaa on mennyt koti yms. "pakollisiin" hommiin. Mutta Nokkosvallankumous on luettu loppuun. En ole aivan varma, oliko loppuratkaisu sen väärti että sitä kannatti odottaa reippaat 400 sivua. Kirjassa oli silti paljon hyvää, siitä aikanaan lisää blogijutussa.

Aloittelin myös suurin odotuksin Jukka Viikilän Akvarelleja Engelin kaupungista -uutuuskirjaa, mutta luulenpa, ettei päiväkirjamuotoon kirjoitettu romaani sittenkään ole minulle kirjoitettu. Tanizakin Avain koostui sekin päiväkirjamerkinnöistä, ja ehkäpä Avaimen intohimon värinät vielä kajastelivat mielessäni, sillä Akvarelleja tuntui laimean hailakalta. Kesken-tuomio tuli 35 sivun ja pikaisen selailun jälkeen.

Yhden sarjakuvan sen sijaan lukaisin alusta loppuun: avaruusagentti Valerian-albumin Väärennetty maailma. Piirrosjälki on huippua! Ja tarinan juonikin aukeni albumin loppupuolella. :) Onneksi on toinenkin Valerian-seikkailu odottamassa.


Luettuja sivua: 357

Sunnuntai 14.2.2016 klo 8.55: Jatkoin eilen Nokkosvallankumouksen kanssa sivulta 302. Kirja on edistynyt 110 sivua eli loppu häämöttää 30 sivun päässä. Nokkoskirja on ollut hyvä, mutta yllättävän synkkä ja välillä olisin toivonut räväkämmin etenevää juonta. On selvää, että saan lukumaratonin tavoitteeni täytettyä eli kaksi jo jonkin aikaa kesken ollutta kirjaa (Nokkosvallankumous, Avain) luettua loppuun. Loppumaratonin voinkin lasketella rennosti... ehkä sarjakuvia seuraavaksi. Nappasin eilen kirjastosta pari Valerian-albumia mukaani. Ne saattaisivat sopia ystävänpäivän aamuun.

Luettuja sivuja: 245

klo 22.15: Dahlin Nilviöt luettu loppuun. Eikös lastenkirjassa pitäisi olla edes yksi kiva ja kiltti ihminen?! Eli en tykännyt Nilviön rumasta ja karvaisesta pariskunnasta, en sitten yhtään. Seuraavaksi.. voisin jatkaa Siiri Enorannan Nokkosvallankumouksen parissa. Se on ollut minulla kesken jo parisen viikkoa, ja vähitellen olisi mukavaa saada kirja päätökseen.

Luetut sivut: 135

klo 21.15: Tanizakin Avain luettu loppuun. Olipas melkoinen suhdesoppa. Nyt jotain erilaista lukuun eli Roald Dahlin Nilviöt. Edellinen Dahlin lastenkirja oli niin nopsalukuinen, että eiköhän tämäkin tule tälle illalle luettua.

Luetut sivut: 40 sivua


Lauantai klo 20.30: Lukumaraton alkaa Tanizakin Avaimella. Vain 40 sivua luettavana merkillistä kolmiodraamaa japanilaiseen tyyliin.

Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Intoa riittää, ihanaa olla taas mukana lukumaratonilla. :)

   Poista
 2. Lukuiloa! Minulla ei ole sivumäärätaivoitetta, vaan haluan uppoutua hyvään tarinaan pitkäksi aikaa. Nyt luettavana Takashi Hiraiden Kissavieras.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minullakaan ole sen kummempaa tavoitettu kuin olla mukana lukemassa. :) Kivaa, että laitoit maratonin vireille. Jännää, kun taas on useammassa blogissa lukuhommat kesken samaan aikaan. :) Saattaa olla, että minäkin aloittelen tuota Kissavierasta maratonin aikana... ehkä huomenissa.

   Poista
 3. Leppoisaa maratonia :) Hetken tässä jaksaa vielä lukea (Luualttari on koukuttava), mutta sitten sänky jo kutsuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.: ) Minä taisin sammahtaa hieman ennen puoli kahtatoista. Nyt pirtäeänä uuteen lukupäivään. :)

   Poista
 4. Tsemppiä loppumaratoniin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Loppuilta menikin kivasti, ehdin vielä aloittaa jopa uuden kirjan. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.