Emma Cline: Daddy

Emma Clinen Tytöt oli hypnoottisen vangitseva kesäkuvaus, johon uppouduin täysillä vuonna 2016. Clinen uusi kirja Daddy (Otava, 2021) on novellikokoelma. En niistä usein juurikaan perusta, mutta Daddy tuli hankittua aivan tuoreeltaan, se verran väkevä elämys Tytöt oli. Lukemisen aloittaminen kesti sitten kuitenkin vuoden verran, mutta valitettavasti Daddy-lukukokemus ei yltänyt laisinkaan samalle tasolle Tyttöjen kanssa.

Periaatteessa Cline kirjoittaa hyvin, mutta siitä huolimatta Daddyn novellit jäivät minulle vaisuhkoiksi. Bongailin kyllä, miten 'daddy' eli isä-hahmo kulloinkin vilahtaa mukana, mutta mitään syvällisempiä (tunne)elämyksiä minulle ei tämän kokoelma novelleista syntynyt.
 
Daddyn novelleissa tarkastallaan nykyajan ihmisten toiveita ja pyrkimyksiä arjen kautta, aika viiltävällä ja raadollisellakin otteella. Novelleista piirtyvät ihmiskuvat eivät ole erityisen imartelevia mutta siksi varmaan ne olivat kovin todenoloisia. Silti Daddy oli minulle tietynlainen pettymys, en kokenut saavani irti kirjasta kovinkaan paljon. Toisaalta saattaa olla kyse vain siitä, etten ole tottunut novellien lukija. En haluaisi hyvästellä henkilöitä 20 sivun tutustumisen jälkeen! Esimerkiksi kaupanmyyjä ja näyttelijäntyöstä haaveileva Alice, joka päätyy myymään alushousuja epämääräisille parkkipaikoille - mihin suuntaan hänen elämänsä kääntyi? Tai lastenhoitaja Kayla, joka kliseisesti rakastuu työnantajaansa ja melkoinen soppahan siitä syntyy. Mutta mitäs sen jälkeen...? 
 
Vaikken Daddylle lämmennytkään, Cline taitaa henkilökuvauksen, ja toivottavasti häneltä saadaan jatkossa myös romaaneja. Daddy saa minulta Goodreadsiin kolme tähteä,

Goodreads: 3 tähteä
Mistä kirja minulle? Oma ostos
Muualla verkossa: Kirjaa on luettu mm. blogeissa Mitä luimme kerran, Kirjakimara
Kirjan tietoja: 
Emma Cline: Daddy (2020)
Suomennos Kaijamari Sivill
Otava, 2021
216 sivua

Kommentit

  1. Tämä jäi minulta äänikirjana kesken, ei vaan vetänyt.

    VastaaPoista
  2. Minullakin melkein lukuinto hiipui ekan novellin jälkeen, mutta pidin hieman taukoa ja kokeilin uudemman kerran - sitten meni suht kivuttomasti loppuun asti, mutta ei tämä tosiaan mikään suuri elämys ollut. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.