Viikonlopun lukumaratonin kirjapino!

Tulevana viikonloppuna (27.-28.8.) on luvassa lukumaraton! Toimin maratonin emäntänä, ja siihen nähden olen mainostanut tapahtumaa luvattoman huonosti. Mutta jos haluat viikonloppuna uppoutua kirjoihin ja vaan lukea, tervetuloa mukaan! Ilmoittautumiset ja tarkemmat ohjeet (ne tutut!) löytyvät tuosta linkkaamastani postauksesta.

Koostin omaa luku-urakkaani varten seuraavanlaiset pinot. Mukana on muutama kesken oleva, kirjaston kirjoja ja yksi sarjakuvaromaani. Eiköhän näillä ainakin alkuun pääse. 😊 Mitään varsinaisia lukutavoitteita minulla ei ole, korkeintaan se sama jolla olen aiemminkin lähtenyt maratonille eli: olisi kiva saada yksi kirja luettua loppuun.

Kesken olevat:

Emma Clinen Daddy on novellikokoelma, joka on edennyt tähän mennessa yhden novellin verran. Pidin Clinen Tytöt-romaanista todella paljon, mutta Daddy ei ainakaan alun perusteella ole iskenyt samalla tavoin. En silti aio luovuttaa, vaan koetan edistää kirjaa ainakin parilla novellilla maratonin aikana.

Camilla Creben Lemmikki sen sijaan on ollut erittäin positiivinen yllätys. En ole lukenut tänä vuonna juurikaan dekkareita eivät ruotsalaiset dekkarit minua yleensä juurikaan innosta, mutta Lemmikki on koukuttanut minut täysin.

 

Kirjaston kirjoja:

Kirjastosta on viime aikoina kulkeutunut kotiin lähinna nuortenkirjoja ja YA:ta:

Leena Paasion trillerimäiseksi mainostettu nuortenromaani Harmaja luode seitsemän löytyi, kun etsiskelin luettavaa Kirjoja ulapalta -lukuhaasteeseen. Myös Thomas Taylorin nuortenfantasia Malamanteri tuntuu sopivan tähän haasteeseen.

Kotimaisia, mukavan lyhyitä ovat J. S. Meresmaa säeromaani Khimaira ja Laura Suomelan Minä vastaan marraskuu. Jälkimmäinen tuntuu olevan iloinen suhde- ja opiskeluelämän kuvaus, ja myös Meresmaan kirjassa pureudutaan nuorten elämän monimutkaisiin kuvioihin.

Anni Swanin Sara ja Sarri edustaa klassikoita. Kirja oli tyrkyllä jo kesän klassikkohaasteeseen, mutta vaikka se jäi tuolloin lukematta, taidan nyt kokeilla Swania ja paikkailla aukkoa lukusivistyksessä.

Janne Malisen Seitsemän kielonlehteä aloitaa Vaaralinnan salaisuudet -trilogian. Kansi näytti niin herkullisen houkuttelevalta, että tämä oli pakko lainata. 

 

Lopuksi sarjakuvaromaani, jonka valikoin lukupinoon omasta hyllystä:

 

Tillie Waldenin Are you listening? hurmasi minut herkällä kannellaan, ja olen toki lukenut Waldenilta aiemmin ihastuttavan Spinning-sarjakuvan. Sarjakuvien lukeminenkin on ollut tänä vuonna vähän niin ja näin, nyt olisi jo aika palailla niidenkin pariin!

 ***

 Jos lukumaraton alkoi kiinnostamaan, tervetuloa mukaan. 😊

Kommentit

  1. Monipuolinen kirjapino sinulla! Greben Lemmikin olen lukenut. Hyvä dekkari.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä niin kiva lukea dekkaria pitkästä aikaa (varsinkin hyvää sellaista...). :)

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.