Kirjalliset venetsialaiset eli elokuun lukumaraton (27.-28.8.2022)!

Elokuun viimeisenä viikonloppuna vietetään ainakin Pohjanmaalla perinteisesti venetsialaisia eli mökkeily- ja veneilykauden päätösjuhlaa. Kirjablogeissa venetsialaisia voidaan juhlistaa totta kai lukemalla eli elokuun viimeisenä viikonloppuna (27.-28.8.) on luvassa lukumaraton!

Lukumaratonpäiviä on kaksi, lauantai ja sunnuntai (27.-28.8.) - olennaista on, että osa lukemisestasi ajoittuu jommalle kummalle päivälle edes osittain. Tarkemmat säännöt löydät kuvan alta, ja ne ovat ne vanhat tutut 😊. Voit ilmoittautua mukaan maratonille kommentoimalla tähän postaukseen.

Tänä kesänä kirjablogeissa on maratoonattu myös kesä- ja heinäkuussa:

* kesäkuun maratonia emännöi Niina / Yöpöydän kirjat -blogi

* heinäkuun maratonia emännöi Viivi / Kirjailuja-blogi

Logo: Niina / Yöpöydän kirjat -blogi https://kirjakissa.blogspot.com

Lukumaratonin säännöt:

 • Lukuaikaa on maratonille varattu 24 tuntia. Voit pitää taukoja, mutta ne sisältyvät kokonaisaikaan. Muista syödä ja levätä riittävästi, jotta lukuinto säilyy!
 • Maratonin voi aloittaa esimerkiksi jo perjantaina 26.8. tai jatkaa maanantain 29.8. puolelle, kunhan osa lukemisesta tai kuuntelusta tapahtuu lauantaina (27.8.) tai sunnuntaina (28.8.).
 • Osallistua voi niin bloggaajana, Instagramissa tai Twitterissä, kuin myös ilman näitä alustoja.
 • Somessa tai blogissa voi julkaista etukäteen lukupinon esittelyn tai fiilistellä maratonin aikana. 
 • Kaikki kirjallisuus lasketaan mukaan, eli voit kuunnella äänikirjoja, lukea painettuja kirjoja tai e-kirjoja.
 • Maratonin lopuksi voi julkaista koontipostauksen, josta käy ilmi luettu sivumäärä tai kuunneltu aika, sekä luetut kirjat. Koontipostauksen linkin tai edellä mainitut tiedot voit käydä huikkaamassa blogini kommenttilaatikkoon. 
 • Halutessasi voit seurata muiden lukumaratonia. Somessa aihetunnisteena käytössä ovat #lukumaraton ja #kesälukumaraton2022. Maratonpostauksissa voi käyttää tässä julkaisussa olevaa kuvaa.
 • Muista hyvä lukufiilis! Lukumaraton ei ole kilpailu siitä kuka lukee eniten sivuja, vaan lupa upota kirjojen maailmoihin!

 Tervetuloa mukaan!

Kommentit

 1. Mukana! Kirjastopinoja onkin taas kasvateltu maratonia varten. ♥

  VastaaPoista
 2. Kunhan saadaan grillaukset valmiiksi niin taidan hypätä mukaan minäkin. Tosin ex temporena, valmistatutumatta ja huomenna yksiin juhliin välillä poistuvana :-)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.