Kirjapino elokuun lukumaratonille

Hip hei, tulevana viikonloppuna on lukumaraton! Maratonia emännöi tällä kertaa oma blogini, ja voit ilmoittautua mukaan täällä. Varsinainen maratonpäivä on lauantai 28.8.2021, ja lukemisen voi vapaasti ajoittaa niin, että edes pieni osa (minuutti riittää!! 😁) osuu lauantain puolelle.

Minulla on muutama kirja kesken, mutta päätin koota maratonille aivan oman lukupinon. Siellä on taas vaikka mitä, sillä tykkään siitä, että on mistä valita luettavaa - ei siis haittaa, vaikka pinosta vain muutama kirja pääsee lukuun maratonin aikana. Ja pinosta löytyy...

.. pari lanua ja yksi kotimainen YA-kirja:


 * Majakat, ohoi! löytyi lähikirjaston Itämeren päivän vinkkihyllystä. Ihana kansi, houkuttelee lukemaan! 

* Agnes ja huvilan salaisuus jatkaa viehättävän salaperäistä Agnes-sarjaa. Luin sarjan avausosan e-kirjana, ja harmitti, kun kaunis kuvitus tuntui latistuvan tabletin näytöllä. Nyt aion ottaa vahingon takaisin ja nautiskella "oikeasta" kirjasta.

* Isadella - Sydän  murskana lupailee dramaattista jatkoa Isadellan elämään. Kyseessä on sarjan toinen osa, ja ensimmäisessähän oli mukana mm. vampyyrejä ja muuta hurjaa actionia.

... sarjakuvaa:

 


... näitä ajattelin kepeiksi välipaloiksi, sillä kaikki ovat aika ohuita:

* pari osaa Yoko Tsunoa sarjan alkupäästä. Sarjan suomennosjärjestys on melko kummallinen, mutta tästä kenties lisää myöhemmin.

* Giant Days -sarjan kaksi ensimmäistä osaa. Giant Days pompahtelee esille aina silloin tällöin, ja päätin viimein tutustua tähän yliopistomaailmaan sijoittuvaan sarjaan.

 ...romaaneja:


 * Rakkaus on saari tuli lainattua Claudie Gallayn Tyrskyjen jälkihuumassa. Kenties lukumaraton ei ole tälle kirjalle se paras mahdollinen lukuhetki, ja aloitan kirjan vasta maratonin jälkeen.

 * Jonathan Franzenin Vapaus on minulla parhaillaan kesken, mutta se on niin alussa, että haluaisin saada sitä edes vähäsen eteenpäin maratonin aikana. Upea kirja!

* Lasinen merenneito on herätelaina kirjastosta. Lumoava kesäseikkailu Venetsiassa kuulosti erinomaiselta nojatuolimatkalta.

 * Sikalat on Donna mobilen kirjat -blogin Leena vinkki, joka vaikutti niin kiinnostavalta, että laitoin sen heti varaukseen. Kirjassa kuvataan ruotsalaista yhteiskuntaa tavanomaisesta poikkeavasta näkökulmasta.

 

Eiköhän näiden parissa yksi loppukesän vuorokausi suju rattoisasti. 😊

Jos lukumaraton alkoi kiinnostamaan, tervetuloa mukaan! Oman maratonini aion aloittaa perjantai-iltana.

Kommentit

 1. Olen lukenut Sikalat ja blogannut siitä. Todella hyvä ruotsinsuomalaisen perheen kuvaus, tosin siinä oli ikävää päihteitten väärinkäyttöä. Elokuva oli todella hyvä. Ville Virtanen ja Outi Mäenpää loistivat pääosissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle Sikalat oli sellainen kirja, etten ollut siitä koskaan kuullutkaan. Mutta kansiliepeessä on kyllä tosi vakuuttavat kehut. :) Käynkin lukemassa bloggauksesi, kunhan saan aikanaan itsekin kirjan luettua. Elokuvakin saattaa kiinnostaa, ainakin siinä on huiput pääosanesittäjät. Outi Mäenpää on suuri suosikkini.

   Poista
 2. Kyllä noilla yhden lukumaratonin selvittää. Minäkin päätin tulla mukaan - nyt pitäisi vain päättää, aloitanko jo tänään vaiko vasta huomenissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että innoistuit mukaan. :)

   Poista
  2. Innostuinpa vielä aloittamaan tänään - ensimmäinen kirjakin jo luettuna. Täytyy sanoa, että kesän lukujumin jälkeen tämä lukuinto tuntuu todella, todella hyvältä :-) https://jakaikkeamuuta.blogspot.com/2021/08/elokuun-lukumaraton-2021-paivittyva.html

   Poista
  3. Sinullahan onkin ollut vauhdikas startti maratonille! Ja onpa kivaa, että lukeminen maistuu - tulikin sitten just sopivaan saumaan tämä lukumaraton. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.