Elokuun lukumaraton 2021 - päivittyvä postaus! Päättynyt klo 15.50

Tarkoitukseni oli aloittaa elokuun lukumaraton jo eilen, mutta iltaan kuului yllättäen paljon kaikkea muuta ja työpäivän päättyminenkin venyi myöhempään kuin oli tarkoitus. Maratoninnostus katosi jonnekin, vaikka mietin kyllä vielä puoli yhdentoista aikaa illalla, aloittaako lukeminen vai olisiko jo nukkumaanmenon aika. Päädyin jälkimmäiseen, ja se oli varmasti hyvä ratkaisu - nyt on nimittäin taas lukuintoa ilmassa, tästä se lähtee!! Aloitan siis oman urakkani pikapuoliin eli virallinen aloitusaika olkoon klo 15.50. Päivittelen edistymistäni tähän postaukseen.

Lukumaratonille ehtii vielä mukaan! Ilmoittautumispostaus löytyy täältä. 😊 Ko. jutusta löytyy myös lista mukana olevista blogeista, joista voi käydä kurkkimassa lukutunnelmia.


Lauantai klo 15.50: Lukumaraton alkaa. Alla olevasta pinosta lukuun lähtee ensimmäisenä Tuutikki Tolosen Agnes ja huvilan salaisuus.

La klo 17.40: Agnes ja huvilan salaisuus luettu! Ihana kirja sopi mainiosti lukumaratonin alkuun  <3. Ulkona on todella kaunis, aurinkoinen kesäilta, ja olenkin aloittanut maratonin omalla takapihalla lämmöstä ja valosta nauttien. Nyt on kyllä ollut mitä parhain lukumaratonin alku. 😊 Mitähän seuraavaksi... taidan suunnata majakalle eli otan lukuun lasten tietokirjan, jonka bongasin lähikirjaston Itämeren päivän vinkkihyllystä. Ja sopiihan se juhlistamaan myös tätä päivää, Suomen luonnon päivää.

Luetut sivut: 186 sivua

La klo 23.25: Majakat, ohoi! luettu! Tämä kauniskantinen lasten tietokirja vei lokin ja hylkeen kanssa reissuun tutustumaan Itämeren majakoihin. Tosi kiva idea tietokirjaan - lopputulos oli kaikkea muuta kuin puiseva.

Aloitin illan mittaan myös yhden romaanin, Marika Riikosen Lasisen merenneidon. Siinä seikkaillaan kesäisessä Venetsiassa. Vaikuttaa sadan sivun perusteella mukavalta maratonkirjalta - sopivan vetävää, kevyttä luettavaa. Venetsian kaduilla tosin näkyy hieman liikaa outoja tuijottelijoita ja päähenkilö tuntuu olevan melko usein sekavassa mielentilassa, mutta joo, muuten ihan ok 😁.

Ehdin lukemaan näiden lisäksi yhden Yoko Tsuno -sarjakuvan, Paholaisen urut. Siinä seikkailtiin Reinin laaksossa ja meno oli varsin vauhdikasta ja viihdyttävää. Sarjakuvien osalta on kerrottava illan pettymys: maratonin lukupinoon varaamani Giant Days -sarjakuvan ekassa osasa ei ole sivunumeroita!! Eihän semmoista kirjaa voi maratonilla lukea. Olin tosiaan odottanut tuon sarjakuvan lukemista, sillä olen aika utelias sen suhteen. No, onneksi minulla on vielä toinen Yoko Tsuno odottamassa.

Tässä vaiheessa iltaa alkaa tuntua, että kirjallinen coctail on ollut vähintäänkin riittävän monipuolinen ja kepeän helmeilevä. Kenties ei enää kannattaisi aloittaa uutta kirjaa, mutta toisaalta, ainut kesken oleva on tuo Riikosen Venetsian reissu, ja siihen kirjaan en halua enää tänään palata. Ehkä voisin illan päätteeksi kokeilla jotain hieman vakavampaa kirjaa.. Jonathan Franzen kenties?

Tätä kirjoittaessa ulkoa kuuluu iloinen ilotulitusten pauke. Harmi, ettei meille asti näy mitään mutta venetsialaiset kuulostavat olevan hyvässä vauhdissa.

Luetut sivut: 396

Sunnuntai klo 15.50: Lukumaraton päättyy! Tänään heräsin noin kymmenen aikaan, ja ehdin jatkamaan lukemista vasta aamiaisen, kauppareissun yms. puuhien jälkeen. Suurin into lukemisesta jäi eiliselle, mutta maratonin viimeisellä tunnilla sain kyllä vielä yhden kirjan ja sarjakuvan luettua loppuun ja pääsin niiden ansiosta yli 500 luetun sivun rajan. Loppukiri oli tehokas!

Eilen illalla ennen nukkumaanmenoa pyörittelin useampaakin kirjaa käsissäni ja päädyin viimein aloittamaan lukulaitteessa majailleen lyhyen klassikon, Erich Segalin Love Storyn. Amerikkalaiseen yliopistomaailmaan sijoittuva tarina on nimensä mukaisesti rakkaustarina, jonka juonenkulusta en ennestään tiennyt mitään (joo, leffaversio on jäänyt katsomatta). Nytpä tuo aukko sivistyksessä tuli korjattua, ja sain nopsalukuisen kirjan luettua loppuun noin tuntia ennen maratonin päättymistä. 

Mietin siinä sitten, voisiko tämän nyyhkystoorin jälkeen tarttua lukupinossa odottaneeseen Yoko Tsunoon vai mennäänkö lukutunnelmissa liian ääripäästä toiseen. Toisaalta tämähän kuuluu lukumaratonin luonteeseen (ainakin minulla), joten Vinean kolme aurinkoa -scifi-seikkailu sai kunnian olla maratonin päätöskirja. Yhteensä sain kasaan 555 sivua eli mukavasti meni. Äänikirjat jäivät edelleen kokeilematta, mutta seuraavalla maratonilla sitten. 😊 

Tämä maraton oli siinä mielessä kiva, että minulta jäi maratonin jäljiltä vain yksi kirja kesken eli Riikosen Venetsia-seikkailu (josta tosin aamulla mietin, että mahdankohan jaksaa lukea sitä loppuun asti, kirjan tunnelma vaikutti jotenkin sekavalta...). Sen sijaan sain monta lyhyehköä kirjaa luettua loppuun, ja muutama niistä sopii meneillään oleviin lukuhaasteisiin. Joten vaikka hyvää lukuaikaa kului jonkin verran muihin puuhiin, maratonista jäi positiiivinen fiilis - oli mukavaa lukea!

Kiitos kaikille lukumaratoniin osallistuneille! Teen maratonista erillisen koosteen ensi viikolla.

Luetut kirjat ja sivut:

Erich Segal: Love Story - Rakkaustarina, 113 sivua

Yoko Tsuno: Paholaisen urut, 46 sivua

Yoko Tsuno: Vinean kolme aurinkoa, 46 sivua

Tuutikki Tolonen: Agnes ja huvilan salaisuus, 186 sivua

Raili Mikkanen, Tiina Holmberg: Majakat, ohoi! 59 sivua

Marika Riikonen: Lasinen merenneito, 105 sivua (jäi kesken)

yhteensä: 555 sivua

Kommentit

 1. Minäkin huomasin, että lukumaratonin aloitus vähän kevyemmällä ja nopsalukuisella lastenkirjalla oli fiksu siirto. Siitä pääsi hyvin alkuun ja sai vauhtia! Mukavaa maratonia! Minä jo omani lopettelin vähän ennen kuin sinä aloitit :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, jokin helppo kirja alkuun toimii minulla usein hyvin. Pääsee mukavasti lukemisen makuun. :) Minulla tosin meni koko ilta aika kevyiden kirjojen parissa...

   Poista
 2. Tässä Kirjarouvan elämää-blogin maratonkooste. Marika, kiitos, että järjestit!
  https://kirjarouvanelamaa.blogspot.com/2021/08/lukumaraton-elokuussa-2021-haasteet.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, käynkin heti lukemassa! Ja kiitos sinulle osallistumisesta. :)

   Poista
 3. Unohdin koko lukumaratonin. Piti ilmoittautua, mutta siirsin sitä myöhemmäksi. Eilen sitten mietin, mitä tekisin, postaisinko pöydällä odottavan kirjapinon kirjoista, lukisinko vai tekisinkö palapeliä. Keskityin viimeiseen. Toki päivän ja iltayön aikana tuliu luettuakin, mutta maraton jäi väliin. Sinä olet kuitenkin lukenut hienot sivumäärät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina ei voi kaikkea muistaa ja maratoneja tulee ja menee, eiköhän tällekin vuodelle näitä vielä ilmaannu. Eli maratoonaamaan ehtii kyllä. :) Palapelit ovat ihania, minunkin pitäisi kaivaa jokin esille...

   Poista
 4. Minultakin jäi nyt maratoonaamatta kun ei ollut oikein fiilistä. Kivasti olet saanut kyllä luettua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina ei löydy sopivaa fiilistä, eikä kyllä pakolla kannata koettaa sitten osallistua. Näitä maratoneja kun riittää ympäri vuoden, mukaan ehtii toistekin. 😊

   Poista
 5. Minun maratonkoosteeni läytyy Instasta. Luin kahdeksan sarjakuvaa huikealla tähditysskaalalla aina yhdestä viiteen. Sivuja kertyi 1189. https://www.instagram.com/p/CTLE5d0twa5/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, luitpa paljon! Kivaa, että olit mukana. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.