Vuoden 2023 kuvia

Hyvää uutta vuotta blogini lukijoille! Olen hieman myöhässä vuosikoosteen kanssa, ja varsinainen kirjakooste ilmestyy ensi viikolla. 😊 Tähän postaukseen halusin koostaa ei-kirjallisia kuvia viime vuodelta, kun kaikenlaista tulee näppäiltyä vuoden aikana. Lähinnä halusin kerätä jonkinlaisen "kotimaan maisemia ja luontoa omassa kännykässä" -tyylisen pläjäyksen. Talvea meillä riittää, se näistä kuvista ainakin selviää 😄. Valikoin joka kuulta mukaan pari kuvaa, ja suurin osan kuvista on Oulusta.

Tammikuu

Tammikuussa kyläilin Helsingissä. Jos oikein muistan, kävin katsomassa siskoni kanssa balettia ja haahuilin kaupungilla muuten vaan. Kauppatorin rannassa oli hieman lunta eli varmaankin suht tyypillinen talvikeli pääkaupunkiseudulla?


 

Helmikuu

Helmikuussa olen käynyt kuvailemassa kotini lähellä olevan sillan ja jokirannan tuntumassa. Tämä on lempipaikkojani Oulussa! Työmatkani kulkee ko. sillan yli ja joskus töistä tullessa laitan auton parkkiin ja pidän pienen hengähdystauon jokimaiseman äärellä. Helmikuussa olen todennäköisesti näpit puolijäässä ikuistanut hyisen kauniita maisemia.


Maaliskuu

Maaliskuussa piipahdin ohimennen Kemissä. Olin kaverin kanssa liikenteessä työpaikan talvireissun tiimoilta, ja lounastimme Kemin viehättävässä Puistopaviljongissa. Ehdimme myös lyhykäiselle kävelylle rantaan, josta aukeni utuiset merimaisemat.


Huhtikuu

Hei, Oulussa paistaa myös aurinko silloin tällöin! Lumet eivät vielä ole alkaneet hiipumaan mutta noin muuten näissä huhtikuun alun otoksissa on selkeästi keväinen fiilis.



Toukokuu

Toukokuussa jopa Oulussa lumille on sanottu heipat, mutta Oulun Ainolan puistossa on vielä aika karun näköistä (ensimmäinen kuva). Molempiin kuviin on tarttunut ilta-aurinko, koska en todellakaan ole hereillä saati kuvaamassa aamulla auringonnousun aikaan. Illalla valvominen sen sijaan houkuttelee, ja mitä lähemmäs kesää mennään, sitä vaikeampaa nukkumaan meno on. Valoisat illat ja yöt ovat parasta puuhailuaikaa! Jälkimmäinen kuva on kuun loppupuolelta. Silloin oli jo ihania pyöräilyilmoja, ja oli mukava hurauttaa jokin kiva lenkki iltasella ennen nukkumaan menoa.


Kesäkuu

Ah, ihana kesä 💚. Rakastan kesäisiä niittyjä, ja merta myös. Kesäkuussa olin Porissa kyläilemässä, ja silloin Yyterissä sattui onneksi olemaan täydelliset rantakelit. 😍



Heinäkuu

Heinäkuu on Oulussa Qstock-kuukausi eli kuun lopussa olevan kaksipäiväiset festarit ovat minulle the juttu kotikaupungissa. Tässä pari kuvaa festareiden loppuhetkiltä. Asun niin lähellä keskustaa, että festareilta on näppärää hurauttaa pyörällä kotiin.  Qstockin päättää hieno ilotulitus.



Elokuu

Vaikka pidänkin kesän valoisista öistä, myös elokuun pimenenvät illat ovat upeita. Nämä kuvat ovat Oulusta.



Syyskuu

Syyskuun ekasta kuvasta löytyy Oulun pääkirjasto, joka on juuri nyt remontissa. Ruska-aika on jo alkanut!



Lokakuu

Lokakuun alkupuolella olen käynyt kuvailemassa Oulun yliopistollisella puutarhalla. Silloin maassa on ollut pieni aavistus jotain lumen tapaista, mutta näissä kuvissa hehkuu kuitenkin valtaosin kaunis ruska.



Marraskuu

Talvi on täällä taas! Marraskuu ei kuulu suosikkeihini, mutta viime vuonna aikaisin satunut lumi teki siitä yllättävän valoisan. Noin muuten kuukausi meni osaltani hieman sumussa, sillä töissä oli todella paljon puuhaa evätkä työt ja vapaa-aika olleen minulla erityisen hyvin tasapainossa 😒. Sittemmin tilanne on kyllä korjaantunut, onneksi.



Joulukuu

Vuosi päättyi Oulussa lumisiin tunnelmiin. Meilläkin on täällä nykyään hienot kirjaimet! Ne löytyvät Ainolan puiston rannalta, ja olivat joulukuun illan valaistuksessa komean näköiset. Alin kuva on jouluaatolta. Oulun yliopistollinen puutarha oli tuolloin oikea Winter wonderland 💙.


***

Kirjallinen kooste viime vuodesta ilmaantuu blogiin ensi viikolla. Oikein hyvää alkanutta vuotta kaikille!


Kommentit

  1. Todella hienot maisemat teillä siellä Oulussa! Nolottaa myöntää, että en ole käynyt Oulussa koskaan, mutta listalla on 😊 Hyvää Uutta Vuotta Tukholmasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oulu on toki erityisesti kesällä oikein kiva, jos tykkää pikkukaupunkitunnelmasta. Mitään Gamla Stanin kaltaista täältä ei tosin löydy :D. Kiitos, samoin hyvää alkanutta vuotta sinulle!

      Poista
  2. Onpa hienoja kuvia! Tänä talvena Helsingistäkin saa upeita lumikuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mukavaa, että kunnon talvi on saapunut teillekin päin. :)

      Poista
  3. Kiva kattaus kuvia vuoden varrelta. Oulussa on kivointa se, että pyöräilykulttuuri on arvostettua ja pyöräilyteitä on runsaasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, pyöräily on täällä todella suosittua, ja kun pyöräteitä riittää, moneen paikkaan on kätevää mennä pyörällä. Itse en tykkää talvipyöräilystä, mutta kesällä kyllä tulee arjessa liikuttua paljonkin pyörällä.

      Poista
  4. Hyvä idea laittaa kuvatkin kavalkadiin, niitä on kiva sitten vertailla muihin vuosiin. Viime vuonna talvi tuli aikaisin - ja jatkuu edelleen - eteläänkin. Hienoja kuvia! Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Aion kyllä uusia kuvakavalkadin ensi vuonnakin, sen verran kivaa oli penkoa kännykkäkameran kuvia. Oikein hyvää alkanutta vuotta sinulle!

      Poista
  5. Kieltämättä melko luminen vuosi :D

    Mutta ihana kuvakooste, tykkään aina katsella kuvia eri puolilta Suomea. Oulu ei ole minulle järin tuttu, en ole koskaan käynyt siellä. Olisi kyllä kiva joskus käydä!

    Hyvää tätä vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, lumesta ei ole ollut puutetta :D. Itse olen aina pitänyt Oulua aika tavanomaisena pikkukaupunkina (josta on onnistuttu lahjakkaasti polttamaan suurin osa vanhoista puutaloista...), mutta onhan täällä paljon mukaviakin paikkoja, erityisesti kesäaikaan. Kiitos samoin, hyvää alkanutta vuotta!

      Poista
  6. Oulu on kyllä kaunis aina! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh, ehkä täältä ei-niin-kaunistakin kulmaa löytyy (niin kuin kai joka paikasta...) mutta onneksi on myös näitä kauniita paikkoja <3.

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.