Kerstin Gier: Päivänvalolla ei näe

Kerstin Gierin Päivänvalolla ei näe (Gummerus, 2023) aloittaa Muista minut -trilogian, joka on Gierille tuttuun tapaan sekoitus romantiikkaa ja fantasiaa. Blogini alkuaikoina löysin Gierin Rakkaus ei katso aikaa -sarjan, vaikken aivan kuulunutkaan kohderyhmään (ja nykyään vielä vähemmän 😁). Gier oli minulle tuolloin höpsön leppoisaa välipalalukemistoa, ja sitä samaa hain nytkin, kun nappasin kirjailijan uutukaisen lukuun. Täyttyivätkö odotukset? Eivät aivan. Kirja saa kyllä korkeat, suloiset romantiikkapisteet mutta fantasiapuolelle en oikein lämmennyt.

"Äkkiä suuni oli rutikuiva.

Mies otti askeleen sivulle niin, että hautakivi hänen takanaan pillastui. Hän kumarsi ironisesti ja heilautti kättään kuin kehottaen minua lukemaan graniittiin kaiverretun tekstin. Se ei ollut haukansilmilleni mikään ongelma. "Päiväsi ovat luetut", kivessä luki."

Kirjan päähenkilönä on Quinn, joka aivan kirjan alussa osallistuu kaverinsa 18-vuotisjuhlille. Siellä käynnistyy tapahtumasarja, jonka päätteeksi Quinn joutuu onnettomuuteen ja saa kummallisen kyvyn nähdä asioita, joita muut eivät näe. Lisäksi jaloissa pyörii ärsyttävä naapurintyttö Matilda eli tuttavallisemmin Hymykuoppanaama, joka on ollut jo kauan toivottoman salaihastunut Quinniin. 

Kuten sanoin, romantiikkapuoli on Gierillä hyvin hallussa. Matilda on söpö ja symppis, ja hänen ja Quinnin välillä on teinikemiaa ja kipinää, sen aistii kotisohvalle asti. Kirjan fantasia-ainekset sen sijaan olivat mielestäni sekalainen kokoelma hieman sitä sun tätä, enkä saanut kokonaisuudesta kunnolla otetta. Outojen juttujen näkeminen, portti toisiin ulottuvuuksiin, ulottuvuuksissa seikkailu mm. demonien ja haltioiden kanssa, ja tämän kaiken tarkoituksen selvittely noin ylipäänsä - tapahtumia totisesti piisaa, mutta jäin kaipaamaan selkeämpää punaista lankaa, joka vetäisi kirjaa eteenpäin. Nyt Päivänvalolla ei näe jätti aika hajanaiset lukutunnelmat viimeisen sivun jälkeen, enkä ole laisinkaan varma, kiinnostaako minua jatkaa sarjan parissa avausosaa pidemmälle.

Kolmen tähden antaminen Goodreadsiin tuntuu pienoiselta pettymykseltä, mutta kirjan kansi on sentään aivan superhieno! Ylimääräistä tähteä siitä ei silti tipu. 😀

 

Goodreads: 3 tähteä

Mistä kirja minulle? Luin e-kirjan

Muualla verkossa: Kirjaa on luettu mm. blogeissa  Kirjakasta, Kirjapöllön huhuiluja

Kirjan tietoja:

Kerstin Gier: Vergissmeinnicht. Was man bei Lich nicht sehen kann (2021).
Suomennos Heli Naski
Gummerus, 2023
500 sivua

Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Niin on! Harmi, ettei kirjan tunnelma minusta aivan tavoittanut kannen salaperäisyyttä.

   Poista
 2. Oon just lukemassa Rakkaus ei katso aikaa -trilogiaa uudelleen, ihan toimivaa hömppää edelleen, vaikka en (enää) kohderyhmään kuulukaan. Tämä uutuuskin odottelee lukulistalla vuoroaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakkaus ei katso aikaa oli kyllä hyvä, voisin lukea uudelleen (varsinkin kun tämä uutuus oli hieman pettymys).

   Poista
 3. Olen ihastellut kirjan upeaa kantta useamman kerran kirjakaupassa, mutta eipä vain ole vielä hypännyt lukupinoon asti.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.