Helsingin sarjakuvafestareilla!

Viime viikonloppuna Helsingin Korjaamolla vietettiin sarjakuvafestivaaleja, ja piipahdin paikan päällä molempina festaripäivinä. Syksyn kirjatapahtumakausi tuli näin avattua!


Nämä olivat minulle ensimmäiset sarjisfestarit, ja Turun ja Helsingin kirjamessuihin verrattuna tapahtuma oli pieni mutta rouhean sympaattinen 😊. Kirjoittelin jo viikonlopun aikana festaritunnelmista Kvaak.fi-foorumille:

Tässä lisäksi muutama kommentti viikonlopusta:

Kannatti käydä! Oli tosi kivaa kuunnella pitkästä aikaa kirjallista ohjelmaa eli siis haastatteluja ja paneeleja (viime syksynä olen viimeksi ollut kirjamessuilla 😊), ja festarien ohjelma oli minusta mukavan monipuolinen. Festarien teemana oli saksankielinen sarjakuva ja matkustaminen (jep, jännä yhdistelmä 😉), ja festivaalitaiteilijana toimi tänä vuonna Sarjakuva-Finlandian voittanut Kimmo Lust. Sekä teemat että nimikkotaiteilija menivät minulta suurelta osin ohi, sillä ainoastaan yhdessä kuuntelemassani paneelissa sivuttiin matkustusteemaa. Näin on käynyt monilla festareilla - haahuilen siellä täällä kuuntelemassa ohjelmaa ja tutkimassa myyntipöytiä, ja teemat elävät omaa elämäänsä. Jälkikäteen sitten muistan, että tosiaan, joku teema täälläkin oli 😀. Lisäksi festarien teemat tuntuvat usein putkahtavan kuin tyhjästä... miksi tänä vuonna juuri matkustus ja saksankielinen sarjakuva?

Kulttuuritehdas Korjaamo sopi minusta hyvin sarjisfestareiden paikaksi. Hieman boheemin oloinen, lämminhenkinen (Vaunusalin osalta sitä myös kirjaimellisesti) paikka oli symppis verrattuna kalsuihin messuhalleihin. Sisäpihalle suuri plussa - onneksi ei juurikaan satanut, niin siellä saattoi viettää aikaa. Ohjelmaa oli parissa salissa, yläkerran Vintti-salissa ja leffasalina toimivassa Kinossa. Elokuvateatterin penkeissä oli toki hyvä istua, mutta tykkäsin silti Vintistä, sen pikkupöydistä ja penkeistä enemmän. Lounasta sai buffetista ilman sen suurempaa jonottamista - pienen festarin iso etu! Pullaa olisi myös voinut olla myynnissä, iltapäiväteen seuraksi. Paikka oli helppo löytää, ja itse pääsin paikalle kätevästi ratikalla.

Myyntipöydille olisi voinut olla enemmän tilaa, mutta Vaunusalissa oli kyllä tunnelmaa 😁. Sunnuntaina sen käytävillä oli ainakin päivän alussa enemmän tilaa, ja jonkun verran ostoksia lähtikin mukaan. Sarjakuvafestarien kyljessä on aina myös Zine Fest eli pienlehtien oma tila. Tämä on minulle, kaupallisen sarjakuvan ystävälle, jokseenkin vieras alue, mutta kävin sielläkin pyörähtämässä ja vilkuilemassa tarjontaa. Aika pöhinää Zine Festin alueella tuntui olevan!

Kuuntelin kumpanakin päivänä muutamia haastatteluja, ja niistä jäi kokonaisuutena oikein positiivinen kuva. Oli tosi mukavaa, että yleisökysymyksille oli aikaa (tämmöiseen harvoin olen törmännyt kirjamessuilla) ja meno tuitui muutoinkin pari astetta rennommalta kuin kirjamessuilla. Ville Hänninen jäi erityisen hyvänä haastattelijana mieleen, ja paneeleista Zoras-kollektiivin inspiroitunut keskustelu. Ihanaa, että ihmiset ovat niin innoissaan siitä, mitä tekevät ja ovat saaneet aikaiseksi.

Muutama kuva viikonlopulta:

Korjaamo oli ulkopuolelta paketissa, mutta tätä ei varsinaiselta festarialueelta - ja tiloista huomannut.


Vaunusalissa myytiin sarjakuvaa ja käytävillä oli tungosta!


Sisäpiha 😊!


 Ja tärkeimmät eli ostokset 😁:

Kodin sarjishyllyyn tuli festarituliaisina Modesty Blaisea, Mikki Hiiren ja Punaparran seikkailuja sekä yksi sarjakuvaromaani. Varpushaukan salaisen tehtävän luin jo junamatkalla Ouluun, oli hyvä!

Nyt voikin alkaa odottamaan syksyn seuraavaa kirjatapahtumaa eli Turun messuja 😊.

Kommentit

 1. Kuulostaa tunnelmaltaan samalta kuin viime viikolla Joensuun kirjallisuustapahtumassa. Tilaa yleisölle ja keskustelulle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmöiset vähän pienemmät tapahtumat ovat kivoja ja niissä on mukava käydä. Toki isoilla messuilla on oma tunnelmansa, mutta esim. yleisökysymykset olivat iso plussa sarjistapahtuman ohjelmassa.

   Poista
 2. Tulin vain kertomaan, että Jokken Finlandia-haaste päättyy marraskuun lopussa. Vielä ehtii ottaa haasteesta kiinni. https://joklaaja.blogspot.com/2022/11/finlandia-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mai! Haaste ei ole päässyt minulla unohtumaan ja aion kyllä ottaa lopputsempin sen kanssa. :) Riikka Peloa ja Sofi Oksasta on ainakin tarkoitus lukea Jokken haasteeseen.

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.