Lanu-Finlandia ehdokkaat 2022 - marraskuun lopun lukupinossa!

Keskiviikkona 30.11.2022 jaetaan kirjallisuuden Finlandia-palkinnot. Tänäkin vuonna kävi niin, että eniten minussa herättää innostusta lasten- ja nuortenkirjallisuuden ehdokaslista. Tiedon listalta varaukseen meni Vaivan arvoista - esseitä poikkeuskirjallisuudesta (kuten varmaan monella muullakin kirjabloggaajalla ja -graamaajalla), kaunon lista sen sijaan ei tuntunut omalta edes yhden kirjan verran. Suht ahdistavia ja synkkiä aiheita oli valikoitunut F-kaunokirjojen listalle, ja tällä hetkellä kaipaan lukupinooni jotain aivan muuta. Minulla on ollut jo jonkin aikaa olo, että jokin pieni lukuhaasteen tapainen saattaisi piristää loppuvuoden lukufiiliksiä, ja päätinkin hieman ex tempore -ideana koettaa lukea kaikki lanuehdokkaat läpi ennen valintapäivää. Ja hei - kolme kirjaa on jo luettuna, joten olen hyvässä vauhdissa. 😊


Marisha Rasi-Koskisen Pudonneet (WSOY, 2022) saapui minulle arvostelukappaleena aiemmin syksyllä, ja sain sen luettua loppuun eilen. Kaikki muut ehdokkaat onnistuin saamaan käsiini kirjastosta melko pikaisella aikataululla, vaikka äkkiä näihinkin näytti kertyvän varausjonoa. Kirahvin sydän on tavattoman suuri -kirjaa muistan hipelöineeni joko Turun tai Helsingin messuilla (tai ehkä molemmissa?!), ja se on pinosta ulkoisesti kaikkien houkuttelevimman näköisin kirja. Kaikki muut ovat minulle uusia tuttavuuksia, ja odotan erittäin suurella mielenkiinnolla, löytyykö niiden joukosta jokin aivan erityinen wow-elämys.

Koetan saada lukemani kirjat myös tänne blogiin asti ennen voittajan valintaa. Ja totta kai voittajaa pitää veikata!

Onko kukaan blogin lukijoista innostunut lukemaan F-ehdokkaita (lanuja, kaunoa tai tietoa)?

Kommentit

 1. En ole nyt lähtenyt metsästämään minkään kategorian ehdokkaita. Koitan saada tämänhetkiset 9 lainaa luettua ja pois. :D Tarkoitus olisi päästä käsiksi omiin kirjoihin välillä.

  Aikuisten Finlandia-ehdokkaista olen lukenut Iida Rauman Hävityksen, jolle kyllä toivon voittoa.
  Sinänsä kaikkien kategorioiden ehdokkaat kyllä kiinnostavat, mutta kaikkeen ei riitä aika. Varsinkin kun jonot ehdokkaisiin ovat varmaan jo aikamoiset.

  VastaaPoista
 2. Hassua, että tänä vuonna en ollut lukenut yhtään finlandiapalkintojen ehdokaskirjaa.
  Noilla muilla lanu-kirjoilla on hauskat nimet. Rasi-Koskisen kirjan nimi vaikuttaa tosi aikuismaiselta ja vaatimattomalta muiden rinnalla.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.