Dekkariviikot 2023 - Pauliina Susi: Yksityisalue

Kirjablogeissa alkoivat viime viikolla dekkarien teemaviikot, ja dekkarihaastetta emännöi tänä kesänä Tuulevin lukublogi. Kaikki kaksiviikkoiseen haasteeseen osallistuvat blogit löydät haasteen avauspostauksesta.

Minulla dekkarihaasteen ensimmäinen viikko kului dekkareita lukien, ja innostuinkin niistä oikein kunnolla (=lue: dekkaripostauksia ilmaantunee blogiini enemmänkin kesän mittaan 😊). Aloitan dekkaripinon purun Pauliina Suden kepeällä cozy crime -dekkarilla Yksityisalue (Tammi, 2023). Kirja aloittaa Tuulia Raja -sarjan.

 

Kiinnostuin Yksityisalueesta sen vuoksi, että olen pitänyt kovasti Sudelta aiemmin lukemistani kirjoista. Kaikkea häneltä ilmestynyttä en ole lukenut, mutta ne lukupinooni päätyneet ovat hyvällä tavalla erottuneet massasta. Odotin siis suurella mielenkiinnolla, millaisen cozy crime -tarinan Susi oli lukijoilleen punonut. 

Kirjan päähenkilönä on alkusivuilla lentoemännän työstä potkut saava Tuulia Raja. Lentoyhtiö on mennyt konkurssiin, mutta neuvokas ja nopealiikkeinen Raja huomaa pian tutkivansa yksityisetsivä Yrjö "Ykä" Rahkosen apuna teollisuusneuvos Eini Salkovaaran kuolemantapausta. Raja on törmännyt sekä yksityisetsivään että kuolleeseen teollisuusneuvokseen emon uransa viimeisellä lennolla, josta näppärien sattumusten kautta muodostuu alku hänen uusille työkuvioilleen.

Poliiseja ei tässä kirjassa pyöri liiaksi jaloissa, ja kirjan tyyli on todella railakkaan kevyt. Tuulia tekee innokkaasti päätelmiä ja toimii usein nopeammin kuin ajattelee. Keskeisenä miljöönä on kuolleen teollisuusneuvoksen Patrik-pojan hulppea omakotitalo ja sen oudot tapahtumat.

"Kaahasin ulos  Puhtoxin portista. Vastaan ajanut musta pakettiauto säpsäytti. Jos vielä Patrik tulisi ja tunnistaisi minut, olisi katastrofi täydellinen.

Tosin se taisi olla sitä jo.

Oli tapahtunut se, mitä yksityisetsivälle ei saisi käydä. Olin paljastanut."

Jos rempseämmän tyylinen dekkarijuoni kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti kokeilla Tuulian seikkailuja. Minä en valitettavasti oikein lämmennyt Yksityisalueelle. Juoni kyllä rullasi aivan sujuvasti eteenpäin, ja tapahtumien sijoittuminen kotikutoisen rahakkaisiin ja pröystäileviin liikemiespiireihin toimi hyvin. Huomasin vain eksyneeni omaan makuuni hieman liian höttöisen dekkarin pariin. Niin symppis ja reipas kuin Tuulia olikin, minua hän aika usein onnistui lähinnä ärsyttämään toimeliaisuudellaan ja nokkelalla sanailullaan. Goodreadsiin kirja saa minulta vain kaksi tähteä.

**

Osallistun kirjalla Seinäjoen kirjaston lukuhaasteeseen. Kirja sopii kohtaan 13. Uusi työpaikka tai työelämän jättäminen.

Logo: Niina Tolonen / Yöpöydän kirjat -blogi

 

Goodreads: 2 tähteä
Mistä kirja minulle? Luin e-kirjan
Muualla verkossa: Kirjaa on luettu mm. blogissa Mummo matkalla
Kirjan tietoja:
Pauliina Susi: Yksityisalue
Kansi: Kati Närhi
Tammi, 2023
288 sivua 

Kommentit

  1. "Railakkaan kevyt" kuten toteat, istuu hyvin tähän kirjaan. Susi oli minulle uusi tuttavuus ja vaikken cozy crimestä niin innostukaan, sopi tämä tuolloiseen lukufiilikseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin lämpimästi suositella Suden muusta tuotannosta esim. Takaikkuna-dekkaria tai Ruuhkavuotta, joka oli aivan huippu, absurdin hauska kuvaus nykyajan hektisestä elämänmenosta. Tämä eka Tuulia Raja -dekkari ei ollut laisinkaan samaa tasoa.

      Poista
  2. Mulla jäi tämä alkumetreillä kesken, ku ei vaan lähteny vetämään tämä tarina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, alku oli hieman hidas mutta menin sinnillä eteenpäin, kun kiinnosti josko vaikka paranisi loppua kohden. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.