Mid-Year Book Freak Out Tag 2021

Blogeissa on viime aikoina näkynyt mukavaa Mid-Year Book Freak Out Tag 2021 -tagiä, ja päätin itsekin vastata tähän. Tagin myötä on kiva lähteä aktivoimaan blogia, joka on viettänyt hiljaiseloa. Syynä on ollut gradun viimeistely, josta tuli loppua kohden melkoinen aikasyöppö ja blogipuuhat jäivät sen rinnalla sivuosaan. Nyt onneksi jännään enää arvosanaa 😁 ja koetan sopeutua elämään ilman opinnot + työ -yhdistelmää 😏 eli siis ihan normityöelämään. Kohta alkava kesäloma tulee hyvään saumaan! Kirja-arvioitakin on luvassa toivottavasti jo ensi viikolla, sillä bloggausjonoon on jäänyt yhtä sun toista ja myös pari vastikään luettua odottelee postaamista.

Olen bongannut tagin ainakin seuraavista blogeista: Ankin kirjablogiKirjasähkökäyrä ja Unelmien aika. Tämän haasteen saa aivan vapaasti napata omaan blogiin!

***

1. Mikä on paras kirja, jonka olet tähän mennessä lukenut?

Keväällä luin Cyril Pedrosan Portugal-sarjakuvaromaanin, joka oli huikea. Arvio ilmestyy blogiin, kunhan ehdin sen kirjoittaa, mutta viiden tähden kirjahan tämä on aivan ehdottomasti. Luin oman hyllyn englanninkielisen käännöksen, mutta kirja on ilmestynyt viime vuonna myös suomeksi, Portugali-nimisenä (yllätys yllätys). Jos hivenen surumielinen, nostalginen ja sukulaispitoinen reissukirja kiinnostaa, niin kannattaa etsiytyä Portugalin äärelle. 


2. Mikä on paras jatko-osa, jonka olet tähän mennessä lukenut?

Kovin montaa jatko-osaa en alkuvuonna ehtinyt lukemaan, mutta niistä harvoista luetuista Jessica Townsendin Onttorokko - Morriganin ajojahti (Otava, 2021) on ollut selkeä ykkönen. Townsendin Morrigan Korppi -sarjasta on tullut oma fantasia-suosikkini, huima sarja!


3. Kerro tänä vuonna julkaistu kirja, jota et ole vielä lukenut, mutta jonka haluat lukea?

Hankin Simone de Beauvoirin Erottomattomat (Kosmos, 2021) omaan hyllyyn keväälllä, ja olen todella utelias kirjan suhteen. Hullaannuin joskus nuorempana mm. de Beavoirin Mandariinit-kirjasta, ja tämä uusi suomennos päätyy (toivottavasti) lukuun heti loman alkaessa. Kirja sopisi mainiosti esimerkiksi heinäkuun lopun naistenviikon postauksiin. 😊


4. Mitä tänä vuonna julkaistavaa kirjaa odotat?

En ole vielä ehtinyt tutustua syksyn katalogeihin, mutta Twitterin ansioista tiedän, että Magdalena Hailta ilmestyy jatkoa Kolmas sisar -fantasialle. Isetin solmu (Otava, 2021) on must read -listani kärjessä.

5. Mikä kirja on tuottanut suurimman pettymyksen?

Luin keväällä Ge Fein Näkymättömyysviitan (Aula & co, 2021), jonka mainoslause lupaili hyvää: "Näkymättömyysviitta on Ge Fein kunnianosoitus Pekingille, klassiselle musiikille ja huippuluokan äänentoistolle." En kuitenkaan saanut kirjasta oikein mitään irti ja homma meni aika lailla läpi luvuksi. Blogiin en jaksa naputtella juttua, kun en kirjasta muista enää kovinkaan paljon, mutta Goodreadsiin olen antanut 2 tähteä.

6. Mikä kirja on ollut suurin yllättäjä?

Veikko Huovisen Havukka-ahon ajattelija. Luin kirjan keskellä talvea, ja kirjasta hehkui ihana kesätunnelma ja ajattelija oli hieno tuttavuus. Yllätyin iloisesti, sillä minulla oli jostain syystä kovasti ennakkoluuloja  tätä kirjaa kohtaan.


7. Kuka on uusi lempikirjailijasi?

Lempikirjailija on ehkä hieman liian voimakas ilmaisu, mutta ranskalainen sarjakuvataiteilija Pénélope Bagieu on ehdottomasti nimi, jota aion jatkossa seurata. Luin keväällä hänen teoksensa The Witches, joka on siis sarjakuvaversio Roald Dahlin Kuka pelkää noitia? -lastenromaanista. Todella mahtavaa sarjakuvaa, joka osui ja upposi. Kirjoittelin sarjakuvasta arvion Kvaak.fi-foorumille.


8. Mihin fiktiiviseen henkilöön olet ihastunut?

Näin voimakkaita tunteita ei mikään alkuvuoden aikana tapaamani fiktiivinen henkilö herättänyt.

9. Mikä on uusi lempihahmosi?

Tutustuin keväällä ensimmäisen kerran Yoko Tsunoon, ja hän vaikutti varsin näpsäkältä tapaukselta. Yokon seikkailuja aion lukea lisää kesän aikana.


 
10. Mikä kirja sai sinut itkemään?

Itken harvoin kirjojen äärellä, eikä alkuvuonnakaan tullut luettua mitään erityisen liikuttavaa.


11. Mikä on tämän vuoden paras kirjan pohjalta tehty elokuva?

Tähän en osaa vastata, sillä elokuvalliset elämykset ovat jääneet vähiin viime aikoina.

12. Mikä on tämän vuoden lempipostauksesi?

Vaikea kysymys, sillä en yleensä pohdi blogijuttujani tästä näkökulmasta. Nostan tässä kuiitenkin esille maaliskuisen postaukseni Morrigan Korppi -sarjan kahdesta ensimmäisestä osasta. Sarja on tosiaan eräs suosikkejani, ja oli kivaa tuoda se blogiin asti (vaikka kirjat luin jo viime vuoden puolella).

13. Mikä on kaunein kirja, minkä olet ostanut tänä vuonna?

Ostin keväällä jonkin verran kirjoja (joita en ole ehtinyt lukemaan), ja ehkä upein kansi on Natalia Ginzburgin romaanissa Kieli jota puhuimme (Aula & co, 2021). Noin muuten kirja on ulkoasultaan suhteellisen tavallinen.


14. Mitkä kirjat aiot lukea vuoden loppuun mennessä? 

Minulla ei ole tarkkaa lukulistaa loppuvuodelle, mutta haluan lukea enemmän omia kirjoja ja erityisesti paksuja kirjoja, joita olen haalinut odottamaan "sopivaa" lukuhetkeä. Minulta löytyy myös useita elämäkertoja ja muistelmia, jotka ovat suuresti kiinnostaneet ostohetkellä ja jotka olen sitten autuaasti unohtanut, kun kirja on löytänyt paikkansa hyllystä. Jotain näihin liittyvää lukuprojektia saatan kehitellä syksyn ratoksi.

***

 Leppoisaa heinäkuuta & antoisia lukuhetkiä 😊

Kuva Unsplash/Jake Givens - https://unsplash.com/photos/ocwmWiNAWGs


Kommentit

  1. Tämä on kiva haaste, mukava oli lukea vastauksiasi. Minäkin taidan tarttua tähän haasteeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa, jos vastaat tähän! Nämä kysymykset summaavat alkuvuoden lukupuuhat mukavasti. :)

      Poista
  2. Kivoja vastauksia! Näitä on hauska lukea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mukavaa, että tämä tagi lähti kiertämään blogeissa... tähän oli kivaa vastata vaikken niin kovin paljon tullut alkuvuoden aikana lukeneeksikaan.

      Poista
  3. Toistan saman kuin aiemmat kommentoijat: näitä on kiva lukea. Havukka-ahon ajattelija on mainio, ja de Beauvoir kiinnostaisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, jos jossain vaiheesssa innostut tututumaan tuohon uuteen de Beauvoir-käännökseen. Minulle sen ilmestyminen oli yksi kevään iloisimmista yllätyksistä.

      Poista
  4. Määki värkkäsin tän haasteen blogiin. Näitä on tosi mukavaa lukea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa, että innostuit vastaamaan tähän! Käynkin lukemassa vastauksesi. :)

      Poista
  5. Taidanpa itsekin tehdä tämän, kivoja kysymyksiä ja hauskoja vastauksia!

    VastaaPoista
  6. Tämä haaste oli kiva tehdä. Tuli käytyä läpi puolen vuoden kirjat. Jännityslinjalla olen mennyt.
    Vastauksesi olivat todella kiinnostavia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin on nyt tullut luettua muutama dekkari ja jännäri. Keväällä ilmestyi monesta tutusta hyvästä sarjasta uusi osa, joita en ehtinyt lukemaan, joten paljon kiinnostavaa luettavaa tuntuu olevan tarjolla.

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.