#kirjakuvapäivässä - 1. - 8. päivä

Kirjablogi Rouge -blogin Emilie käynnisti somessa #kirjakuvapäivässä -haasteen, jonka ideana on tietenkin ottaa kirjakuva jokaisena joulukuun päivänä. Vastaavia haasteita on pyörinyt blogeissa ja somessa aiemminkin, mutta en ole innostunut mukaan. En ole kummoinenkaan valokuvien ottaja, ja haasteen teemat ovat tuntuneet ainakin osittain aika vaikeilta. Nyt päätin viimein rohkaistua kokeilemaan, sillä kaipasin jotain uutta virikettä joulukuulle. Turha arastelu pois - eihän se niin haittaa, vaikka hienompien otosten joukossa on näppäilyasteella olevia kuvia. :)

Haastetta voi seurata häsällä #kirjakuvapäivässä. Kuvia on näkynyt ainakin FB:ssä ja Twitterissä. Joulukuun haasteen teemat ovat tässä:


Osallistun haasteeseen Twitter-tilini kautta, mutta tuon kuvat koosteina myös tänne blogiini. Olen toistaiseksi pysynyt hyvin haasteessa mukana, ja vaikken ole suuremmin suunnitellut tulevia otoksia, aina on löytynyt jotain teemaan sopivaa. Ensimmäinen koosteeni kattaa päivät 1 - 8:

1. päivä: TOP 3 (tällä hetkellä):

Oman hyllyn kirjoja, joiden lukemiseen sormet jo syyhyävät. Joululoma alkaa pian, joten silloin koittaa Hämärän hetki, Lumi sataa maahan ja ah niin ihana Benedict viihdyttää minua tovin jos toisenkin. :)


2. päivä: Suosikkigenre

Mietinnän paikka: mitä genrejä kirjallisuudessa onkaan? Onko sarjakuva genre? No ehkäpä ei, mutta sarjakuvista tykkään ja esimerkiksi rikoskirjallisuus istuu sarjakuvaan kuin nenä päähän. Sin Cityyn tutustuin vihdoin ja viimein jokunen aika sitten, ja päivän kuvaan pääsivät sarjan kakkosalbumin tähdet. Kohtalokkaan ja kauniin Avan nauru on "mustaa ja pohjatonta" - jo vain on noir huipussaan tässä albumissa! Blogijuttu tulee ilmoille ehkäpä jo tulevana viikonloppuna.


3. päivä: Kansikuvarakkautta

Sergei Lukjanenkon Partio-sarjan kansista ei rakkautta löydy, mutta minä rakastuin heti näihin taidokkaisiin kansiin. Sarjan kansista on inhottavaa ottaa kuvia, sillä kiiltävä kansipaperi peilaa todella pahasti valoa. Blogijutuissa olen muistaakseni käyttänyt kustantajan valmiita kuvia, mutta nyt piti koettaa asetella kirjat niin, että kansien kuvista saa edes jotain selvää.


4. päivä: Sukkasunnuntai!

Haasteen teema oli alkuun outo. Sukkasunnuntaista minulle tuli ensimmäisenä mieleen pääsiäinen, sillä nimitys on vanhastaan viitannut pääsiäissunnuntaihin. Muiden ottamien kuvien perusteella teemassa taidettiin hakea vain jotain sukkukuvaa. En halunnut esitellä omia sukkiani, joten päädyin pieneen pinkkiin sukkaan, joka on vakiovieras Kamut-sarjakuvassa.


5. päivä: Talvinen kansikuva

Pekka Töpöhäntä -kokoelma löytyi omasta hyllystä, ja siinähän on mainio talvinen piirroskansi. Olisin halunnut ottaa kuvan ulkona, talvisessa maisemassa, mutta unohdin aamulla kirjan kotiin ja illalla kotiin saavuttuani oli turha enää mennä ulos säkkipimeään iltaan kuvaamaan kirjaa. Joten piti tyytyä hämärään sisäkuvaan.


6. Leffa oli parempi...

Hankala haastekohta. Oli hieman noloa valita kuvaan kirja, jota en ole edes lukenut mutta kun asetetaan rinnakkain Hemingway ja Humphrey Bogart & Lauren Bacall, leffatähtien karismat ja kemia vievät voiton mutu-kisassa.


7. Pitkäniminen kirja

Pikasilmäys kodin kirjahyllyihin ei paljastanut mitään erityisen pitkiä kirjannimiä. Poikkesin siis töiden jälkeen pikaisesti lähikirjastosta ja tiirailin hyllyjä. Neljä valkoista koiraa Santiagon tiellä täytti haasteen vaatimukset minun mielestäni oikein hyvin. En ole lukenut kirjaa, mutta kansi on kaunis ja pidän sen lämpimistä värisävyistä.


8. päivä: Ihmeelliset otukset

Suosikkejani ihmeellisten otusten kerhossa ovat Tolkienin hobitit ja Tove Janssonin muumit. Hyllystäni löytyy Tove Janssonin kuvittama Hobitti-kirja ja päivä kuva on napattu sen sivulta. Muistan lukeneeni, että Janssonin Hobitti-kuvitusta kritisoitiin aikanaan fanien keskuudessa, mutta minuun se iskee täysillä. Muumimaisia mielikuvia ei voi välttää kuvitusta katsellessa, mutta on aika hauskaa kun kaksi suosikkikirjailijaa nivoutuvat tällä tavoin yhteen.


Kiitokset jo nyt Emilielle mukavasta haasteesta! Kirjakuvien napsiminen on ollut hauskaa puuhaa. :)

Kommentit

  1. Kiva postaus - ja hyvät kuvat. Kiva kun voi joulun alla hiukan hullutella, asiallisuutta piisaa elämässä riittämiin.
    Wau, miten dramaattiset kannet noissa Lukjanenkon teoksissa! Tuntematon kirjailija minulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joulukuulle sopii tosiaan hyvin tämmöinen kepeä haaste, joka hoituu epäilyksistäni huolimatta lähes itsestään. :) Lukjanenkon sarjan ilme on näyttävä, ja on hienoa, että osat sointuvat kansien osalta niin hyvin yhteen.

      Poista
  2. Hyviä kuvia, Marika! Ja kiitos Muumi-vinkistä, pohdinkin mitä otuksia tämän päivän kuvaan käyttäisin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä. :) Mietin hetken itsekin, otanko sittenkin kuvan muumeista mutta päädyin sitten kuitenkin Tolkienin kirjaan.

      Poista
  3. Hyviä kuvia ja mahtavaa että koostat tänne blogiin. Mä oon niin huono käyttämään twitteriä, että huh. Pitäis ehkä opetella :D Me ollaan instagramin puolella osallistuttu tähän.
    Tiia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla taas instagram on jäänyt aivan vieraaksi, mutta twitteristä olen tykännyt. Ehkä tämmöiset kuvajutut sopisivatkin paremmin instaan, mutta enpä ole tuosta häiriintynyt. :)

      Poista
  4. Benedict-kirja on mennyt minulta ohi, mielenkiinnolla odottelen postaustasi siitä sekä tietysti Sin Citystä! :D
    Oikein hienoja kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulun aikaan olisi tarkoitus perehtyä Benedictiin kirjan muodossa (ja varmaan Uusi Sherlock -jaksoja tulee katseltua...). Kuvaliite on ihan ok, sitä tuli jo tutkittua. :)

      Poista
  5. Odottelenkin jo koostettasi, kiva kun sen teit. Jatkoa odottelen seuraavaksi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koetan tehdä koosteen kerran viikossa, jottei tule hirmuisen pitkää kuvakavalkadia yhteen postaukseen. Olen vähän laiska tekemään kollaaseja, vaikka sillä tavalla kuvia saisikin nätisti nippuun. :)

      Poista
  6. Oi miten suloinen tuo Pekka Töpöhännän kansi! Minäkin taidan kuvata tänään Muumeja :)

    VastaaPoista
  7. Pamukin Lumi on minullakin listallani. Olisi kiva lukea hänen tuotantoaan ennen toukokuuta, jolloin kirjailija tulee Helsinki Litiin. :-)

    Jos ehdit, blogissani on sinulle haaste. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta! Vastailen siihen pikapuoliin. :) Minullakin on sama suunnitelma Pamukin suhteen, vaikken olekaan varma, pääsenkö katsomaan livenä hänen esiintymistään. Hieno juttu, että saadaan Pamuk meille kylään.

      Poista
  8. Minäkin voisin lukea Benedict-kirjan, en tiennytkään että sellainen on olemassa. Uusi Sherlock on juuri katsomisen alla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin varmaan intoudun katselemaan Sherlockia joulun aikaan. Sopinee hyvin kirjan kaveriksi. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.