6 pientä tarinaa

Blogimuistelusarjani on ollut pienellä tauolla kaikkien muiden postausten keskellä, mutta juhannuksen lyhyen yön kunniaksi kaivelin arkistoistani pienoisromaaneja ja novellikokoelmia. Kas tässä, näistä lyhyistä tarinoista on jäänyt minulle hyvät lukumuistot:

Marjo Niemi: Juostu maa (julkaistu 8.10.2013)

Blogini alkuaikoina vietin kotimaista viikkoa houkutellakseni itseäni lukemaan kotimaista. Silloin se todella oli tarpeen, sillä aloittaessani bloggaamisen pyörin lähes yksinomaan käännöskirjojen parissa. Sinnikäs kotimaisten bongailu on tuottanut tulosta, sillä nykyään en tarvitse enää kotimaisten kirjojen teemaviikkoja vaan lukupinosta löytyy melko usein kotimaisia nimiä. Marjo Niemen Juostu maa on kirja, jonka kaunis kerronta on pysynyt mielessäni, vaikken olekaan tämän kirjan jälkeen lukenut muuta häneltä.

Enrico Morovich: Pudotus  (julkaistu 7.10.2014)

Kirjan erikoinen kansi kuvaa hyvin sisältöä. Lukija saa huuli pyöreänä hämmästellä, kuinka mm. koira kertoilee rikostarinaa. Dekkarien ystäville Pudotus tarjoaa hieman erilaista luettavaa.

Joseph Brodsky: Veden peili (julkaistu 6.9.2013)

Haluatko matkustaa Venetsiaan? Lue tämä kirja! Varoitus: matka tapahtuu talvella, mutta se ei latista tunnelmaa. Brodskyn Veden peili on taidokas pieni kirja, jonka sittemmin olen hankkinut myös omaan hyllyyni.

Hanna Hauru: Tyhjien sielujen saari  (julkaistu 28.11.2014)

Haurun Tyhjien sielujen saari oli vavahduttava elämys. En uskaltanut antaa kirjalle kuin neljä tähteä, mutta kävin korjaamassa erheeni ja korotin tähtimäärän viiteen.  Hauru-postaus palautti hauskasti mieleeni taannoisen kiekkokaupunkien kirjakierroksen, joka oli melkoinen kotimaisen kirjallisuuden etsintäretki. Haurun kirjan sai kunnian edustaa Oulua.


Haluatko lukea jotain erikoista? Lue tämä kirja! Rakennustyömaalla liitelevät aaveet tekivät minuun vaikutuksen, ja kirjan toinen tarina oli vieläkin omituisempi. Ihmettelen nyt, miksen ole lukenut lisää Airaa. Häneltä on ilmestynyt suomeksi ainakin kaksi muuta kokoelmaa.


Mitä ihmettä, voiko Sibeliuksesta kirjoittaa novelleja? Hämmästelin tätä ja päätin kokeilla, millaisia ne olivat. Aika hyviä ja jopa erikoisia, kokeilkaa tekin. Kirja ilmestyi Sibeliuksen juhlavuoden kunniaksi, ja mukana on mm. Emmi Itärannan novelli.


Suloista keskikesän juhlaa blogini lukijoille!


Aiemmat 6 kirjaa -listani ovat:

6 kirjaa pari(sta)suhteesta
6 kirjaa kesän odotukseen

Maalauksen kuva Wikimedia Commons -palvelusta: https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Summer_in_art#/media/File:Thomas_Dewing_%E2%80%93_Summer.jpg

Kommentit

  1. Kiva idea tämä muistelusarja ja kaunis tuo kuva :) Ihanaa juhannusjuhlaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Idean muistelusarjaan nappasin Pihin naisen elämää -blogista - kiitoset sinne. :) Kiitos, hyvää juhannusviikonloppua myös sinulle <3.

      Poista
  2. Komppaan Katjaa, tosi kiva muistelusarja. Olen lukenut noista kirjoista Haurun ja Brotskyn hienot pienoisromaanit. Haurun romaanista tuli mieleeni Seilin saari Turun saaristossa, jonne spitaaliset ym. vietiin aikoinaan.
    Kiitos vinkistä, Novelleja Sibeliuksesta alkoi kiinnostamaan kovastikin ;)

    Hyvää Juhannusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sibelius-kirja oli oikein hyvä, ja pitää sisällään yllättävän erilaisia lähestymistapoja säveltäjään. Kannattaa tutustua :). Kiitos, hyvää juhannuksen aikaa myös sinulle <3

      Poista
  3. Brodskyn Veden peili on ihana, kuin keinuisi gondolissa pitkin hiljaisia kanaaleja. Hiljaisia koska talvi:) Hyvää Juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin ihastuin Brodskyn kauniisti etenevään kerrontaan. Kiitos, hyvää juhannusviikonloppua myös sinulle <3.

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.